RECENSIE: A Polaroid View - Darling

Cover A Polaroid View - Darling
2013-01-31 Op tour met The Naked and Famous zonder nog maar een echte plaat te hebben uitgebracht. Dat mag toch zeker opmerkelijk genoemd worden. Het lukte A Polaroid View: een vierkoppige band welke al eerder op Eurosonic Noorderslag speelde en ook uitgeroepen werd tot 3FM Serious Talent. Met hun enthousiaste speelstijl wonnen ze de bandwedstrijd Clash of the Titans. Maar toen werd het langzamerhand toch wel tijd voor het eerste album: Darling.

Een eetlepel Two Door Cinema Club, een snufje Go Back To The Zoo en nog wat The Cure. Zo klinkt A Polaroid View ongeveer. Ondanks de mix van bekende elementen is het vrolijke, energieke en dansbare popmuziek. De swingende rifjes zijn niet van de lucht en de voeten tikken automatisch mee op de maat. Het is zeer waarschijnlijk dat de band daarom live al zoveel voor elkaar heeft gekregen. Op de achtergrond klinkt af en toe een tweede stem – onder andere van de vrouwelijke bassist - en de toetsen zorgen voor net dat beetje extra.

In elk liedje komt de vrolijkheid terug. Het tempo ligt behoorlijk hoog en de bandleden lijken zich geen pauze te veroorloven. Halverwege ‘Easier Said Than Done’ gaat het tempo iets omlaag tijdens de opbouw naar het einde maar al snel wordt het snelle ritme teruggevonden. Titel- en tevens slotnummer ‘Darling’ doet het wel wat rustiger aan, maar de knallende elektrische gitaar zorgt toch voor de nodige intensiteit. De lengte van de liedjes en de toegankelijke muziek maken het geheel erg geschikt voor de radio. En daar kom je natuurlijk ver mee. Kennelijk zelfs tot in de Burger King, waar al een tijdje de videoclip van het nummer ‘Taste It’ op de schermen te zien is.

Het eerste album van A Polaroid View is een vrolijke. De onbezorgdheid straalt er vanaf en je hoort de bandleden gewoon plezier hebben. Dat het niet hele unieke muziek is maakt eigenlijk niet zoveel uit.Darling is in ieder geval een lekker zomers plaatje, prima om de koude wintermaanden mee door te komen.
Recensent:David van der Lof Artiest:A Polaroid View Label:Rough Trade Distribution
Cover Yesterday's Men - The Passing Of The Years

Yesterday's Men - The Passing Of The YearsDe Nederlandse band Yesterday’s Men komt na het debuutalbum The Awesome...

Cover Adam Ant - Adam Ant Is The...

Adam Ant - Adam Ant Is The... Adam Ant was in de eighties een grote naam. Sindsdien bleef het hier vrij...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT