RECENSIE: Staton - Mapped: Sins

Cover Staton - Mapped: Sins
2013-02-23 Staton was voor mij een tot op heden onbekende naam, maar wat deze Nederlandse band op de EP Mapped: Sins laat horen, is meer dan veelbelovend. Drie van de vier nummers heeft het vijftal laten produceren door Ken Stringfellow (The Posies, R.E.M.) en JB Meijers (De Dijk, Big Star) en het geheel klinkt dan ook als een klok. De band heeft een zeer sterk wapen in handen in de persoon van zangeres Lara Mol. Ze bestrijkt een breed spectrum qua bereik; krachtig en stoer in 'Cocktails', een nummer dat ondersteund wordt door stevige elektronica en dito beat en zou zeer geschikt zijn als single.

'Dark Side Of The City' klinkt lekker speels en heeft wel wat weg van No Doubt, maar dan beter. 'Riot' klinkt ondanks de titel heel verleidelijk, een rol die Mol ook makkelijk afgaat. In het laatste nummer, 'Burning Man' laat de band horen dat ze de zaken productietechnisch ook uitstekend zelf af kunnen voor een eventuele full length in de toekomst.

Dat vormt gelijk een bruggetje naar het enige minpuntje: het plaatje is na een klein kwartier weer voorbij. Laten we hopen dat het een teaser is naar nog veel meer moois van deze talentvolle Nederlandse band.
Recensent:Mark Michels Artiest:Staton Label:Eigen Beheer
Cover 77 Bombay Street - Oko Town

77 Bombay Street - Oko TownHet heeft al de nodige muzikale pracht opgeleverd, familieleden die samen het...

Cover Lyonite - Disguised In Darkness

Lyonite - Disguised In Darkness Altijd lekker, even beuken met een symfonische metalplaat. En dan ook nog een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT