RECENSIE: Secret Rendezvous - Paint The Town Red - Remix Edition EP

Cover Secret Rendezvous - Paint The Town Red - Remix Edition EP
recensie cijfer 2013-03-16 In 2011 bracht Secret Rendezvous het album Paint The Town Red uit. Twee jaar later komt het duo, dat bestaat uit zangeres Sietske "Musiex" Morsch en producer Remi "Sausbei" Lauw, met een EP die Paint The Town Red - The Remix Edition is gedoopt. Hierop vinden we een aantal outtakes en remixex en één live-nummer. In totaal zeven tracks in iets meer dan een half uur.

De muziek die Secret Rendezvous maakt is beïnvloed door soul en r&b, maar ook door hiphop en daarnaast is het geheel soms vrij stevig en licht experimenteel. Zo is opener ‘The Same Is All’ een modern soulnummer, terwijl ‘Digital Revolution’ behoorlijk hard is, vooral door de rockende hiphopbeat. Het is alleen jammer dat de tekst over de opkomst van digitale communicatiemiddelen niet zo sterk is. ‘In The Morning’, de derde nieuwe track op Paint The Town Red - The Remix Edition is redelijk rustig, maar wel wat vaag. De refreinen zijn overigens wel redelijk stevig.

Naast deze nieuwe tracks bevat Paint The Town Red - The Remix Edition drie remixen van tracks die oorspronkelijk op Paint The Town Red stonden. De leukste hiervan is die van de titeltrack. De combinatie van de hiphopbeat met de vette synthesizer en de licht galmende zang van Morsch is behoorlijk goed.

Paint The Town Red - The Remix Edition eindigt vervolgens met een ruim zesenhalve minuut durende live-versie van ‘Special Lady’, die werd opgenomen bij 3FM. Lauw en Morsch worden hier bijgestaan door een aantal muzikanten, die overigens ook op sommige andere nummers meespelen, en we horen een redelijk vette soulband met funkinslag. Mede door het live-geluid is deze afsluiter de beste track op Paint The Town Red - The Remix Edition. Zij het wel een beetje lang.

De overige nummers op Paint The Town Red - The Remix Edition weten minder te overtuigen. De uitgangspunten van de muziek zijn op zich prima, maar op een of andere manier komt het er toch niet helemaal uit. Slecht is de muziek van Secret Rendezvous zeker niet, maar nergens wil het echt spannend worden.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Secret Rendezvous Label:It\'s All Happening
Cover Orlando - The Early Warning Company

Orlando - The Early Warning CompanyEén voor één steken ze de kop op: nieuwe Nederlandse bands die muziek op hoog...

Cover Tropical Popsicle - Dawn Of Delight

Tropical Popsicle - Dawn Of Delight Zelden heeft een bandnaam zo lekker gebekt als die van Tropical Popsicle ....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT