RECENSIE: Joe Bonamassa - An Acoustic Evening at The Vienna Opera House

Cover Joe Bonamassa - An Acoustic Evening at The Vienna Opera House
2013-04-02 Joe Bonamassa houdt ervan om bezig te blijven. De afgelopen tijd zagen wij hem met Beth Hart aan het werk, zich solo uitleven op de gitaar en samen met de mannen van Black Country Communion brouwde hij regelmatig een setje hardrock. Hoewel Bonamassa inmiddels niet meer in de laatste groep te vinden is, blijft hij een stuk productiever dan de meeste artiesten. Vorig jaar deed hij ook een korte akoestische tournee. Opgenomen in het Vienna Opera House presenteert de meestergitarist zijn allereerste akoestische cd. Deze wordt aangevuld met het concert op film en het project is ook op LP verkrijgbaar.

Verspreid over twee cd’s laat Bonamassa horen tot de meeste creatieve muzikanten van zijn generatie te horen. Hij heeft eigen nummers omgezet naar akoestische arrangementen, maar hij speelt ook enkele covers. Hierbij verrast hij door de focus van de arrangement net zoveel op de verschillende mede muzikanten, als zichzelf, te leggen. De viool komt verscheidene keren prachtig naar voren. Tijdens het opzwepende ‘Slow Train’ lijkt het instrument perfect de aankomende trein te vertolken. In ‘Jocky Full Of Bourbon’ komt er een ouderwetse honkytonk piano bij die het optreden hernieuwde energie geeft.

Dit wordt allemaal net zo mooi tentoongesteld op de dvd. In een scherpe opname, met een herhaalde focus op de vingervlugge handen van Bonamassa, zien de nummers er fantastisch uit. Daar komt nog bij dat het statige Vienna Opera House zich perfect leent voor deze setting.

Op An Acoustic Evening At The Vienna Opera House laat Bonamassa nogmaals horen waarom hij zich zonder noemenswaardige hits zo populair gemaakt heeft. De man die normaal gesproken uitblinkt in indrukwekkend gitaarspel laat horen ook met een kleinschaliger geluid te kunnen imponeren. Dat hij dan met publiekslieveling ‘Woke Up Dreaming’ toch nog even laat zien dat hij uit een akoestische gitaar meer geluid kan halen dan een gemiddelde hardrockband uit al hun instrumenten, doet je alleen diep buigen voor deze jonge legende.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Joe Bonamassa Label:Provogue
Cover Tessa Rose Jackson - Songs From The Sandbox

Tessa Rose Jackson - Songs From The Sandbox Tessa Rose Jackson is een twintigjarige Amsterdamse singer-songwriter,...

Cover Janice  - Little Clouds of Trust

Janice - Little Clouds of Trust Zou Emile Berliner, uitvinder van de grammofoonplaat, ooit hebben kunnen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT