RECENSIE: The Wonder Years - Sleeping On Trash

Cover The Wonder Years - Sleeping On Trash
2013-04-25 The Wonder Years zijn poppunkers in de puurste zin van het woord. Catchy refreinen, liedjes die niet al te lang duren en vooral veel ongein bevatten. Een vleugje Blink-182, een vleugje Sum 41, met nog wat vleugjes Zebrahead en Lit. Her en der zijn elementen van Brand New te bespeuren en soms nemen ze een Parkway Drive-uitje. Verwacht van dat laatste overigens niet te veel, het is niets meer dan een bandlid dat meebrult. Spreekt dit je allemaal wel aan en was je nog niet bekend met The Wonder Years? Dan is Sleeping On Trash ideaal om kennis te maken met de knullen.

Het is een verzameling van moeilijk te verkrijgen tracks, covers en demo’s. Dat mag misschien wat afschrikken, maar het is een mooie dwarsdoorsnede van de periode 2005 tot 2010. Oftewel, de eerste paar jaar van hun carrière, waarin ze reeds drie albums, twee EP’s en genoeg compilaties hebben opgenomen. Een Greatest Hits is dan nog wat te hoog gegrepen, maar deze verzameling van rariteiten mag er ook zijn. Het bespaart de die-hard fans moeite om het op te zoeken en nieuwe fans hoeven niet meteen alle albums aan te schaffen. Niet alleen hebben ze enkel wat oud materiaal achter elkaar gezet, maar hebben ze het voor de gelegenheid opnieuw opgenomen. Iets wat aangeeft dat ze er ook echt moeite voor doen om het materiaal goed tot zijn recht te laten komen. Vooruit, de laatste drie nummers zijn demo’s, maar dat mag de pret niet drukken.

Ook wat songtitels en onderwerpen betreft zijn het poppunkers in hart en nieren. Ze hebben een gevoelige ballad over de dood van Steve Irwin, die ‘Through Two Hearts’ heet. ”I read the news today, it seems Australians have been mangling stingrays. I guess they feel like me, 'Cause man we really miss you, Steve”. Het geeft goed weer in wat voor soort humor deze mannen handelen. Of wat te denken van ‘Let’s Moshercise!!!’, dat er over gaat hoe je strakkere abs kunt krijgen door te moshen. Dan komen ze ook nog met songtitels als ‘My Geraldine Lies Over The Delaware’ en ‘You’re Not Salinger. Get Over It.’. Het zijn allemaal lekkere, standaard liedjes zoals je ze in dit genre mag verwachten. Toegevoegde covers zijn ‘Cheap Shots, Youth Anthems’, origineel van Kid Dynamite, ‘Zip Lock’, van Lit en ‘Hey Julie’, oorspronkelijk van Fountains Of Wayne.

Zoals eerder gezegd is Sleeping On Trash zowel geschikt voor nieuwe als oudere fans. Dat maakt het overigens moeilijk te beoordelen, want je kunt dit oudere werk moeilijk naast het nieuwere vergelijken. Over nieuw werk gesproken, dit blijkt allemaal een opwarmer te zijn. In mei zal het vierde album The Greatest Generation verschijnen. Het feit dat ze dus in een stapel oudjes hebben zitten graven kan een hint zijn dat dit weer een klassiekertje van The Wonder Years wordt.
Recensent:Roy Verhaegh Artiest:The Wonder Years Label:Bertus
Cover Graham Gouldman - Love And Work

Graham Gouldman - Love And WorkWie is Graham Gouldman ? Even een stukje geschiedenis vooraf: Gouldman was...

Cover Nicole Willis and The Soul Investigators - Tortured Soul

Nicole Willis and The Soul Investigators - Tortured Soul Nicole Willis is een typisch gevalletje van raar, maar waar. De zangeres...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT