RECENSIE: Graham Gouldman - Love And Work

Cover Graham Gouldman - Love And Work
2013-04-16 Wie is Graham Gouldman? Even een stukje geschiedenis vooraf: Gouldman was een van de drijvende krachten achter 10cc met wie hij wereldhits scoorde als 'Dreadlock Holiday' en 'The Things We Do For Love'. Ook schreef hij hits voor uiteenlopende acts als The Yardbirds, Jeff Beck, The Hollies en Wayne Fontana. Wat wellicht minder bekend is is dat hij samen met Andrew Gold ook de man was achter Wax, die in de jaren tachtig met 'Bridge To Your Heart' een wereldhit hadden.

En zijn voormalige vriend en compaan Gold is de rode draad op Love and Work, het eerste soloalbum van Gouldman in twaalf jaar. Deze overleed namelijk in 2011. Het verklaart misschien ook de nostalgische sfeer die over het album hangt, Gouldman kijkt terug op zijn leven.

Dat het componeren van solide popliedjes in zijn hele wezen zit wordt ook meteen duidelijk. In 'The Halls Of Rock 'n Roll' blikt hij terug op zijn favoriete muziek, single 'Daylight' is opgedragen aan vriend Gold en klinkt lekker Beatlesque. 'Ariella' zou zo op een album van de Travelling Wilbury's passen. Zo passeren eigenlijk decennia aan popmuziek de revue.

'Lost In The Shadows Of Love' is een mooie, door strijkers begeleide ballad en ook 'Battlefield' valt binnen de gevoelige sector. Op 'Cryin' Time Again' is de overledene nog te horen op piano en dobro. 'Puttin My Faith In Love' wordt gedragen door een calypso-achtig ritme terwijl Gouldman op het instrumentale 'Black Gold' zelfs de kant van The Shadows opgaat.

Bij eerste beluistering komt Love and Work wellicht wat belegen over, maar wat we horen is een muzikant die weet waar z'n sterke kanten liggen na bijna vijftig jaar ervaring, en dat is het componeren van tijdloze popsongs. Voor die doelgroep heeft Gouldman een goudeerlijk album afgeleverd.
Recensent:Mark Michels Artiest:Graham Gouldman Label:Bertus
Cover Death Wolf - II: Black Armoured Death

Death Wolf - II: Black Armoured DeathVoordat het Zweedse Devils Whorehouse onder de naam Death Wolf doorstartte,...

Cover The Wonder Years - Sleeping On Trash

The Wonder Years - Sleeping On Trash The Wonder Years zijn poppunkers in de puurste zin van het woord. Catchy...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT