RECENSIE: The Great Boo! - Spilling Orange Juice

Cover The Great Boo! - Spilling Orange Juice
2013-04-23 Crossover. Het lijkt anno 2013 bijna een vies woord en het genre als zodanig is dood. Maar begin jaren negentig liepen hele volksstammen warm voor bands als Living Colour, Fishbone, 24-7 Spyz en niet te vergeten onze nationale trots Urban Dance Squad. Zo af en toe duikt er echter ineens weer een band op die lekker dwars deze stijl speelt.

The Great Boo! komt uit Deventer en maakt volgens eigen zeggen 'funkrock voor de 21e eeuw'. Dat impliceert dat er op de 4 tracks tellende ep Spilling Orange Juice iets nieuws te horen is en dat is duidelijk niet het geval. Eerder schurkt de band aan tegen de stijl die de Red Hot Chili Peppers speelden toen ze nog red hot waren.

'Running Around (I'm On My Way)' is lekker funky en had zo op Blood Sugar Sex Magik gepast en krijgt ondersteuning van een saxofoon. 'The Man They Call The Wig' beukt er flink op los en brengt 'Stone Cold Bush' van diezelfde Peppers in herinnering. Het titelnummer neigt iets meer naar P funk en de synths en saxofoon maken het een lekkere swinger.

Het wiel wordt op Spilling Orange Juice duidelijk niet opnieuw uitgevonden, maar de band klinkt hecht en de productie is goed. Al helemaal als je weet dat het trio pas sinds 2012 bij elkaar is. Wel klinkt het 'gekke stemmetje' van zanger Roel van Gemert op momenten wat gemaakt; niet iedereen is gezegend met een stem als Les Claypool (Primus) of Anthony Kiedis (Peppers). Voor liefhebbers van begin jaren negentig crossover valt hier echter best wat te genieten.
Recensent:Mark Michels Artiest:The Great Boo! Label:Eigen Beheer
Cover Lavalu - Fighting Wildfires

Lavalu - Fighting WildfiresAl van jongs af aan was Marielle Woltring achter een piano te vinden. Vanaf...

Cover Twoway Society - TwoWay Society

Twoway Society - TwoWay Society EP Ben je een abonnee van UP Magazine, dan heb je onlangs niet alleen het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT