RECENSIE: Colossa - New Day Rising

Cover Colossa - New Day Rising
2013-04-06 Colossa is een rockband die nog niet zo lang bestaat – een jaar of twee inmiddels– maar die toch al flink van bezetting is veranderd. De bassist en de gitarist werden vervangen, waarna het tijd werd om weer te doen waar ze mee begonnen waren: rocksongs schrijven. De nieuwe plaat heet New Day Rising en blijkt inderdaad vol te staan met stevige gitaarmuziek.

De thema’s van deze liedjes zijn overbekend: liefdesverdriet, het betreuren van verloren tijd, dromen die niet uitkomen en als tegenpool het trouw blijven aan elkaar. Gelukkig worden deze met voldoende energie en enthousiasme gebracht waardoor het geheel niet al te clichématig wordt. Openingstrack ‘Set It On Fire’ is een voorbeeld van een energieke track, waarmee Colossa de toon zet. Aan de techniek van de gitaarsolo mag echter nog wel wat geschaafd worden. En de uil op de cover die op arme blauwe vogeltjes jaagt is ook een beetje vreemd. Maar dit terzijde.

De grootste inspiratiebron voor Colossa’s muziek lijkt de Foo Fighters te zijn. Zelfs de stem van zanger Remco Eijssen lijkt een beetje op die van Dave Grohl en de liedjes kennen een enigszins gelijke opbouw. Niet al te originele muziek dus en de liedjes op zich onderscheiden zich ook niet echt van elkaar. Maar het geheel klinkt zeker niet slecht, met een pluspuntje voor de songs waarbij alle backingvocals ingeschakeld worden. Complimentje dus.

Nu is het zaak voor Colossa om door te zetten en niet de zoveelste band te worden die van bezetting blijft wisselen totdat ze ten onder gaan. En misschien zouden ze een wat uniekere eigen sound kunnen creëren door wat te experimenteren met elkaar. Met de energie op de plaat zit het in ieder geval wel goed. New Day Rising is een prima tweede. Wie weet wat er nog zal volgen.
Recensent:David van der Lof Artiest:Colossa Label:Eigen Beheer
Cover Guild of Stags - Ode To The Emporer

Guild of Stags - Ode To The EmporerHet verhaal van Guild Of Stags is bij dezen al een van de tofste van 2013....

Cover Scissor Sisters - Live In Victoria Park

Scissor Sisters - Live In Victoria Park Het was 2004. De Scissor Sisters boekte vooruitgang in het Verenigd...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT