RECENSIE: Lumerians - The High Frontier

Cover Lumerians - The High Frontier
2013-05-23 Lumerians is een vijf koppige band die tegenwoordig opereert vanuit een tot studio en brouwerij omgebouwde kerk in Oakland. De band werd in 2006 opgericht, in 2008 werd een debuut EP uitgebracht en in 2011 tekende ze bij Knitting Factory Records. De debuutelpee Transmalinnia werd opgevolgd door een instrumentaal album en dat maakt The High Frontier hun derde full length release.

Op The High Frontier, een verwijzing naar een boek (1976) van natuurkundige en ruimtevaartpioneer Gerard Kitchen O'Neill over de kolonisatie van de ruimte, schotelen de Amerikanen je in 33 minuten 7 nummers voor. Hun voorliefde voor Krautrock steken de heren van Lumerians ook op deze plaat niet onder stoelen of banken. De luisteraar kan zich opmaken voor breed uitgesponnen psychedelische spacerock. In de meeslepende en constante sound die de band creëert, wordt nuance aangebracht met bewerkte gitaarriffjes, solo’s, niet te definiëren geluiden en afwijkende drumritmes. Ook de zweverige zangpartijen, slechts schaars op de plaat aanwezig, doorbreken zo nu en dan de hallucinerende werking van de muziek.

Lumerians vervolgt de reeds in 2006 ingeslagen weg met The High Frontier op overtuigende wijze. De beste nummers op de plaat zijn opener ‘Dogon Genesis’, de titeltrack ‘High Frontier’ en het met Oosterse invloeden doordrenkte ‘Koman Tong’. Het verdient de aanbeveling om er even goed voor te gaan zitten en de tijd te nemen om de muziek tot je door te laten dringen. De plaat komt zo het best tot zijn recht en wellicht kun je aanhaken bij de trip waarin de band zich bevindt.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Lumerians Label:Pias
Cover Alkaline Trio - My Shame Is True

Alkaline Trio - My Shame Is TrueZe draaien al een tijdje mee, maar nooit echt op de voorgrond. Ja, soms. In...

Cover Hadouken! - Every Weekend

Hadouken! - Every Weekend Wat werden we de afgelopen tijd overstelpt met singles van de Britse...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT