RECENSIE: Javelin - Hi Beams

Cover Javelin - Hi Beams
2013-05-27 Het Brooklynse duo Javelin paste op hun debuut No Mas uit 2010 nog een onvervalste cut and paste techniek toe met veel samples waar geen studio aan te pas kwam. Na het debuut werden de heren vooral bekend met hun remixen voor acts als oa Neon Indian en Warpaint. Aangezien de Mac Books gingen vervelen werd opvolger Hi Beams in slechts acht dagen opgenomen in een heuse studio. Dit levert gek genoeg een weinig coherente plaat op.

Dat het duo het wel degelijk op eigen kracht kan, bewijzen tracks als het als een warme zomerbries aanvoelende 'Light Out', de Rocky pastiche 'Judgement' die overgoten is met een Journey sausje (horen is geloven!), de vrolijke electropop van 'Airfield' en het zwaar door de jaren '80 beinvloedde 'Drummachines'.

Daar staan echter een paar regelrechte missers tegenover zoals 'Nnormal', om onbegrijpelijke redenen tot single gebombardeerd, het nikserige 'Friending', 'City Pals' wat klinkt als een chipmunk versie van ELO en The Beach Boys, waarbij het glazuur werkelijk van je tanden springt, en het instrumentale niemendalletje 'Garth Hudson'.

Aangezien Hi Beams slechts 31 minuten klokt zou het album all killer, no filler moeten zijn maar in plaats daarvan trekt zeker de helft argeloos aan de luisteraar voorbij. Dat maakt dat Javelin vooralsnog meer indruk maakt als remixers dan met eigen materiaal.
Recensent:Mark Michels Artiest:Javelin Label:Eigen Beheer
Cover Guy Davis - Juba Dance

Guy Davis - Juba DanceDe bluesartiest Guy Davis behoeft eigenlijk geen introductie meer. De...

Cover Quasiland - Quasiland

Quasiland - Quasiland Een half uur slechts duurt de debuutplaat van Quasiland , een jonge band uit...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT