RECENSIE: Paramore - Paramore

Cover Paramore - Paramore
2013-05-28 Paramore heeft ruim de tijd genomen voor de opvolger van het met goud bekroonde Brand New Eyes (2009). Dit had deels te maken met stormachtige ontwikkelingen in de lineup, waardoor de band nu als trio door het leven gaat. Maar maakt dit eigenlijk wel uit? Is Paramore immers niet gewoon zangeres en modeicoon Hayley Williams plus begeleiding? Klopt; maar op deze plaat is er ook ruimte voor gitarist Taylor York op compositorisch vlak.

Maar heeft de band op dit vierde, titelloze album ook de serieuze muziekliefhebber wat te bieden of bestaat het publiek tijdens het komende optreden op Pinkpop louter uit gillende tieners? Gelukkig, zou ik bijna zeggen, heeft Paramore het vermogen in zich om goede popsongs met een randje te schrijven. Niet allemaal even boeiend, maar er valt het nodige te genieten.

Die sterke kanten liggen enerzijds in de fijne uptempo nummers met refreintjes die niet meer uit je hoofd te krijgen zijn, zoals opener 'Fast In My Car', 'Now', met z'n “If there's a future, we want it” slogan die ongetwijfeld hard meegezongen gaat worden. In 'Grow Up' hoor je duidelijk de invloeden van Gwen Stefani en co en ook 'Daydreaming' nodigt uit tot lekker meespringen.

Anderzijds zijn er enkele verrassingen die het geheel een aangename diversiteit geven, zoals het funky 'Ain't It Fun', waarin een heus gospelkoor opduikt, het gevoelige 'Hate To See Your Heart Break', met z’n strijkers, en het doo wop-achtige '(One of Those) Crazy Girls', waarin Williams blijk geeft alle kanten op te kunnen met haar stem.

Paramore zal vermoedelijk de status van de band niet enkel consolideren, maar verder uitbouwen. De fans hebben er weer een fijn album bij en zij mogen dan ook zonder twijfel een sterretje bij de waardering optellen.
Recensent:Mark Michels Artiest:Paramore Label:Warner Music Benelux
Babysitters Circus

The Babysitters Circus - Everything`s Gonna Be AlrightDe Nieuw-Zeelandse groep The Babysitters Circus heeft zowel zijn bestaan...

Cover Ian Clement - Drawing Daggers

Ian Clement - Drawing Daggers “It`s Time To Explore” valt er te lezen wanneer je het schijfje uit de hoes...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT