RECENSIE: Paul Weller - Catch-Flame (live-cd)

Paul Weller - Catch-flame
2006-06-21 Paul Weller, die onmiskenbare icoon die liefkozend de modfather van de Britpop genoemd wordt. De één beschouwt deze Britvader als één van de belangrijkste artiesten in de muziekgeschiedenis. Een ander haalt echter zijn schouders op bij het horen van zijn naam. “Dat is toch The Jam-punker die nu tegenwoordig luisterliedjes maakt?”

Hoe je het ook went of keert, Weller is ijzersterk teruggekeerd met zijn allerlaatste studioalbum. As Is Now was dan ook een verademing na zijn cover-misser Studio 150. Helaas kunnen we niet ontkennen dat één van die mislukte covers ook op dubbelaar Catch-Flame! staat. Wishing On A Star is gewoon een damesliedje waar Weller niet trots op hoeft te zijn. Geen zorgen echter, want deze live-sessie heeft meer in zijn mars dan je zou vermoeden.

De opnamen voor deze dubbel-cd zijn, tijdens zijn laatste tour, op 5 december vorig jaar in het Britse The Alexandra Palace gemaakt.Voor de Weller-liefhebber een leuke aanwinst voor de platenkast dus. De man die Oasis van het podium zou afblazen, presenteert met Catch-Flame! een gevarieerd repertoire. De personificatie van de popklassiekers komt verrassend sterk binnen met de aftraptrack Weaver. Een onmiskenbare The Who-sound die er prima in hakt. Op het tweede schijfje laat de Engelsman zich van een gevoelige kant zien met de song The Pebble & The Boy. Vergeet ook de overbekende The Jam-hit A Town Called Malice niet die op deze dubbelaar dient als hekkensluiter.

Catch-Flame! is een live-plaat vol vroegere hits, nieuw werk en covers begeleidt door perfect gitaarwerk. Paper Smile en From The Floorboards Up zijn hits die deze live-dubbelaar het waard maken. Paul Weller heeft zich hersteld en inmiddels bewezen geen vergane glorie te zijn.
Recensent:Roxana König Artiest:Paul Weller Label:V2 Records
Keever - Always Searching for

Keever - Always Searching fo Something More BeautifulKeever is een vierkoppige band uit Eindhoven, dat debuteert met het album...

Less Than Jake - In With The Out Crowd

Less Than Jake - In With The Out Crowd Geweldig! Vrolijker kun je bijna niet worden wanneer je naar de nieuwe cd van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT