RECENSIE: Pokey Lafarge - Pokey LaFarge

Pokey
2013-07-21 Pokey LaFarge weet gestaag aan zijn carrière te werken. De zanger brengt met zijn band het gevoel van Amerika ten tijde van de drooglegging ten gehore. De oude jazz zorgt steevast voor een vrolijk feestje. Dat mochten verscheidene bluesfestivals en kleine podia reeds ervaren. Daarnaast was Pokey LaFarge ook te horen op het meest recente Jack White album.

Voor het album Pokey LaFarge is de hulp ingeroepen van de frontman van de Old Crow Medicine Show. Dat lijkt op het eerste gezicht voor een meer country gerichte omslag in de muziek te zorgen. Het tegendeel blijkt echter waar. De muzikanten hebben het geluid nog meer in de richting van de jazz verschoven. Dit resulteert in enkele zwakkere nummers. ‘Kentucky Mae’ klinkt alsof het nooit op gang komt. Pokey LaFarge lijkt te lang op hetzelfde langzame ritme te willen blijven hangen. Dat maakt dat de aandacht na enkele minuten verslapt.

Nog steeds doet Pokey echter veel denken aan de film O Brother Where Art Thou?. Met name tijdens de uptempo nummers als ‘Bowlegged Woman’ en ‘The Devil Ain’t Lazy’. Beide nummers worden opgezweept dankzij een heerlijke mondharmonica. Het laatstgenoemde nummer bewees zijn waarde reeds op de vorig jaar uitgebrachte live cd. Deze liedjes sluiten prima aan bij het wat melancholischer werk. Het New Orleans gevoel van ‘What The Rain Wil Bring’ is ook heerlijk geproduceerd. Dankzij de recente banduitbreiding, met een trompettist en een persoon op de klarinet, duikt het New Orleans gevoel verscheidene momenten op. Dat is een leuke aanvulling.

Met Pokey LaFarge heeft Pokey LaFarge het meer gezocht in de jaz hoek. Dat maakt het album zwakker dan de vrolijkere voorgangers. Ook de onzinnige teksten zijn helaas verdwenen. Desondanks is Pokey LaFarge een fenomeen dat vooral live ervaren moeten worden. Dit jaar bieden Pukkelpop, Lowlands en het Noorderzon festival deze mogelijkheid. Ga dat zien!
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Pokey Lafarge Label:Bertus
Cover Ashrae Fax - Static Crash

Ashrae Fax - Static CrashRenee Mendoza en Alex Chesney vormden samen Ashrae Fax , gedreven door de...

Cover Peter Bruntnell - Retrospective

Peter Bruntnell - Retrospective Compilaties zijn altijd lastig te recenseren. De liedjes zijn vaak uit hun...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT