RECENSIE: New Order - Live At Bestival 2012

New order
2013-07-19 New Order deed vorig jaar een hele serie festivaloptredens en sloot deze af met shows op Portmeirion en Bestival. Het optreden op dit laatste festival werd opgenomen en verschijnt nu als Live At Bestival 2012. De opbrengst van deze cd gaat naar het Isle Of Wight Youth Trust.

New Order werd in 1980 opgericht door de overgebleven leden van Joy Division. In de jaren ’80 wist de band een brug te slaan tussen de rock en de elektronische dansmuziek. In ons land is New Order vooral bekend van de hit ‘Blue Monday’ uit 1983, maar in Engeland is de band een stuk groter.

Op Live At Bestival 2012 speelt New Order een sterke set, die zo’n beetje de gehele carrière van de band beslaat. Van ‘5 8 6’ uit 1983 tot ‘Krafty’ uit 2005. De nadruk ligt hierbij op de jaren ’80, het decennium waarin New Order op zijn best was. Naast songs van New Order is er ook ruimte voor ‘Isolation’ van Joy Division. Andere hoogtepunten zijn ‘Bizarre Love Triangle’ en ‘Here To Stay’, uit de soundtrack van 24 Hour Party People.

New Order bouwt de set goed op en eindigt met de twee bekendste nummers van de band, ‘Blue Monday’ en ‘Temptation’, dat tot negen minuten wordt opgerekt. Hierna heeft de band ook nog tijd voor een toegift, die bestaat uit twee songs van Joy Division. Eerst horen we ‘Transmission’ en dan volgt ‘Love Will Tear Us Apart’. New Order frontman Bernard Sumner noemt dit “The song to end all festival sets”, en gelijk heeft ie!

Op Live At Bestival 2012 horen we een band die er hoorbaar zin in heeft en waarvan de muziek nog altijd staat als een huis. Zowel een must-have voor de fans als een ideale kennismaker voor nieuwkomers.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:New Order Label:Pias
Cover The Wynntown Marshals - The Long Haul

The Wynntown Marshals - The Long Haul ‘I have got a North-Atlantic soul’ zingen de mannen van The Wynntown...

Cover Beady Eye - BE

Beady Eye - BE In verschillende interviews liet Liam Gallagher zich recent ontvallen dat als...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT