RECENSIE: Envasadora - Fastlane Cruisin'

Envasadora
2006-07-05 Envasadora, Spaans voor inpakmachine, werd in 2000 opgericht. in het zuiden des lands. Na een paar jaar raakte de band in een impasse door het vertrekken van één van de bandleden. Gelukkig werd in 2005 een goede vervanger gevonden waarna de band er weer met frisse moed tegenaan ging.

Kortgeleden verscheen de (voor zover ik kon nagaan) eerste CD van Envasadora, een zes tracks tellende EP getiteld Fastlane Cruisin’. De muziek op deze EP laat zich het best omschrijven als rock met invloeden uit funk en blues. De tracks No Lady For Mr. Vagabond, Cruise en Das Moped zijn behoorlijk funky, maar hebben wel een rock basis. Up Room Down en Little Done Wrong zijn ballads met een bluesy invloed. Deze laatste twee tracks lijken op het eerste gehoor overigens wel behoorlijk op elkaar.

Het nummer The Wind Of Zorro klinkt, zoals de titel al een beetje doet verwachten, behoorlijk Zuid-Amerikaans, compleet met trompet. Het nummer is hiermee een beetje een vreemde eend in de bijt.

De muziek van Envasadora is naar eigen zeggen geïnspireerd door muziek uit de mooiere decennia van de vorige eeuw. Er klinken inderdaad behoorlijk wat sixties, seventies en eighties invloeden in door, waardoor de muziek op Fastlane Cruisin’ behoorlijk ouderwets aandoet. Maar goed, hip zijn daar is het Envasadora waarschijnlijk niet om begonnen. Wel om goede muziek maken en dat is redelijk gelukt, al zijn de nummers niet allemaal even origineel.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Envasadora Label:Eigen Beheer
The Herb Spectacles - Bongolitos Hideaway

Herb Spectacles - Bongolito's HideawayThe Herb Spectacles hebben zichzelf vernoemd naar Herb Alpert, de koning van...

Twelve - Be Careful

Twelve - Be careful what you don't wish for Aan de binnenkant van het CD-boekje van Be Careful What You Don’t Wish For...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT