RECENSIE: Minotaurus - The Call

The Call
2013-10-21 Wanneer je geconfronteerd wordt met een Duitse band die volgens eigen zeggen ‘’Celtic Folk Metal” speelt, hou je je hart vast. Dat kan nooit goed gaan. We hebben het in dit geval over Minotaurus. De nieuwe plaat The Call is de vierde van het in 1994 opgericht gezelschap.

Gelukkig valt het nog enigszins mee wat de vijf heren en één dame ons voortoveren, maar het is absoluut niet wereldschokkend. Wat het meeste irriteert is het stemgeluid (inclusief Duits accent) van Oliver Klump. Direct met het openingsnummer ‘Free Our Souls’ ben je bang drie kwartier naar aanstellerigheid met een kraakje te moeten luisteren. Dit nummer is ook absoluut niet de beloofde folkmetal maar meer een Helloween-achtig happy-metal nummer. Doorspoelen!

Daarna wordt het niet slechter gelukkig. ‘Wanna Be Your Wife’ is een stuk draaglijker, omdat zangeres Julia Hofmeister met haar mooie stem Oliver Klump een beetje afremt. Ook het folk-element treedt wat meer op de voorgrond. Het in het Duits gezongen ‘Erlkönig’ is een prima folknummer, maar het eveneens in het Duits gezongen ‘Hinterhalt’ heeft het dan weer net niet door zijn hoog ‘’Jan-Pier-Tjoris en Korneel”-gehalte.

Zo worden we heen en weer geslingerd tussen redelijke folksongs en folkmetal met een cheesy randje. In de ballad ‘Love Song’ zingt Klump aanvaardbaar, maar is het accent weer te goed hoorbaar. Wederom redt Hofmeister de zaak. Maar in ‘The Call’ gaat Klump dan weer te veel los, waarna Hofmeister in ’Varus Battle’ de man weer wat weet te temmen.

Zo golft de plaat op en neer. Het geluid is daarbij wel erg netjes. Dat kan best wat smeriger. Als de band Oliver Klump nou eens aan de dijk zet en Julia Hofmeister een hoofdrol gunt dan wordt het misschien ooit nog wel eens wat met Minotaurus. Muzikaal gezien is er weinig mis met The Call al is het wel veel van hetzelfde. Het is vooral de stem van Oliver Klump die bij tijd en wijle mateloos irriteert en het niveau van de band drastisch naar beneden haalt. En het artwork is daarbij ook nog eens spuuglelijk.
Recensent:Jan Didden Artiest:Minotaurus Label:Limb Music
Cover Freedoms Reign - Freedoms Reign

Freedoms Reign - Freedoms ReignDe grote man achter Freedoms Reign is Victor Arduini. Iemand die de...

Cover Civil War - The Killer Angels

Civil War - The Killer Angels Het Zweedse powermetal-gezelschap Sabaton maakte in het voorjaar van 2012 een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT