RECENSIE: NYPC - NYPC

NYPC
2013-10-21 Bij een nieuwe insteek hoort een nieuwe naam. New Young Pony Club werd NYPC toen Tahita Bulmer en Andy Spence besloten om verder te gaan als duo. Op de muziek heeft deze ontwikkeling weinig invloed gehad. Nog altijd volgen de prettig in het gehoor liggende elektronica/popnummers elkaar in rap tempo op. Wat echter ook niet is veranderd is het ontbrekende scherpe randje. NYPC is nooit een nummer lang verheffend.

Meestal is het makkelijk om te zeggen waar het aan schort bij muziek, maar bij ‘Now I’m Your Gun’ is dat lastig. Een sterk aanwezig basgitaar en de chaotische onderlaag van synths vormen een sterke combinatie, maar echt beklijven kan het nergens. De zang van Bulmer moet dan wel de spelbreker zijn. Het is niet vals, eerder klagerig. Een aantal nummers is dat wel uit te houden, maar het blijkt uiteindelijk toch een groot euvel te zijn.

Enkel ‘Overtime’ valt wat dat betreft positief op. Het is niet de beste bijdrage van multi-instrumentalist Spence, maar eindelijk zingt Bulmer vol overtuiging. Dat dit het geval is bij het meest poppy nummer van de plaat, geeft aan dat het duo niet voor elkaar gemaakt blijkt te zijn. Zo blinkt Spence in ‘Everything Is’ uit met zo’n harde, kale beat waarmee Factory Floor nu hoge ogen gooit. Met haar vlakke stemgeluid weet Bulmer de boel dan niet nog wat verder op te jutten.

Nu en dan wijkt NYPC van de gebaande paden af, maar Spence blijkt toch niet de grootste avonturier te zijn. ‘Play Hard’ begint als een nummer van The Cure (let op die gitaar!), maar helaas heeft hij gekozen voor een retour in plaats van enkeltje jaren ’80. Na dat opvallende, verfrissende begin werkt het duo het namelijk op de inmiddels bekende wijze van NYPC uit. Weer een beat met dezelfde snelheid, beetje dance, beetje pop. Een halfbakken naamswijziging krijgt een passend vervolg.
Recensent:Jasper Klomp Artiest:NYPC Label:Bertus
Cover Fighting Fiction - The Long And Short Of It

Fighting Fiction - The Long And Short Of ItEen eerlijk verhaal. Een mooi en eerlijk verhaal. Die term hebben we zo vaak...

Cover To Kill A King - Cannibals With Cutlery

To Kill A King - Cannibals With Cutlery Het zijn roerige tijden voor de uit Londen afkomstige groep To Kill A King ....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT