RECENSIE: The Feeling - Twelve Stops And Home

The Feeling - Twelve Stops
2006-07-04 Kleine jongens worden groot en coverbandjes gaan wel eens een eigen liedje schrijven. Zo ook met Dan Gillespie en de zijnen. Niet al te lang geleden stond The Feeling nog hun covers te vertolken voor het après-ski-plebs. Momenteel bestormt deze vijfkoppige formatie de hitlijsten met hun allereerste single Sewn van het gedeeltelijk zelf geschreven debuutalbum Twelve Steps And Home.

De bandnaam zegt al meer dan genoeg. The Feeling komt er rond voor uit, dat er genoeg ellende en depressieve muziek in de wereld is. De Britse groep maakt daarom liever gezellige en lieve nummers. De popliedjes ondersteund door wat gitaarwerk hebben een hoog meezingniveau. Best okay, als je van niet al te moeilijke softrock houdt. Hun muziek is in ieder geval geschikt voor een breed publiek, want Sewn komt regelmatig voor op de playlist van Sky Radio 101 FM.

Op het debuterende schijfje staan een paar aardige nummers. De aftraptrack I Want You Now knalt er lekker uit en Kettle’s On kan er mee door. Love It When You Call laat echter die goede oude tijd van de covers weer herleven. Een nummer dat je teveel doet denken aan slappe eightiesrock in de periode dat een permanentje heel gewoon was.

Met andere woorden: de mannen hadden best een aantal nummers beter mogen afwerken of op de plank kunnen laten liggen. Dat is zonde, want The Feeling is best de moeite waard voor mensen die heel erg blij willen worden van eenvoudige en lieve popliedjes.
Recensent:Roxana König Artiest:The Feeling Label:Universal
Keane - Under the Iron Sea

Keane - Under the Iron SeaHet Engelse Keane – dat bestaat uit een zanger, drummer en keyboard speler –...

Primal Scream - Riot City Blues

Primal Scream - Riot City Blues 2 singles hebben ze ondertussen alweer uit. Country Girl en Dolls (Sweet...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT