RECENSIE: Stackhouse - Big Fish Boogie

Stackhouse
2013-11-19 Stackhouse is de nieuwste bluesband die ons land rijk is. De groep bestaat uit een combinatie van jonge honden en twee mannen die hun plekje in de Nederlandse bluesgeschiedenis verdiend hebben. Met hun debuutalbum Big Fish Boogie bewijzen ze de blues goed in de vingers te hebben. Een plaat waarbij de Delta blues, de Engelse boogierock en de Chicago blues samen vloeien.

In totaal bestaat het gezelschap uit vier mannen. Op plaat springt daarbij zanger Machiel Meijers er het meeste uit. Hoewel zijn stem niet uitmuntend is, klinkt zijn mondharmonicawerk heerlijk. Bij de opening zet hij meteen de toon. Vooral op ‘(You Got) Fine Hands’ werkt hij goed. Het nummer wordt dreigend opgebouwd. Slechts begeleid door drums en elektrische gitaar voel je de gehele tijd een rauwe dreiging hangen. Wanneer de harmonica er tegen het einde ingegooid wordt, ben je er ook helemaal klaar voor. Ook het opzwepende boogienummer ‘She Just Wants A Man’ wordt dankzij zijn harmonicawerk lekker opgezweept. De stem van Machiel is niet speciaal, maar voelt alle nummers wel puntfijn aan.

Ook de Elmore James-cover ‘Fine Little Mama’ laat horen dat de heren de blues tot in de puntjes van hun vingers beheersen. Met name het jankende gitaarspel had zo van Elmore zelf afkomstig kunnen zijn. Big Fish Boogie is daarmee een plaat geworden waar de heren van Stackhouse meer dan trots op mogen zijn. In Nederland zal de band ongetwijfeld een graag geziene gast vormen. Hoewel de plaat overeind staat als een huis, weet Stackhouse nergens een eigen stempel op de muziek te drukken. Het blijft lastig om te bepalen wat voor geluid Stackhouse de blues mee wil geven. Bovenal is er na afloop van Big Fish Boogie geen enkel nummer echt blijven hangen.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Stackhouse Label:Broere Promotion
Cover Dream Theater - Dream Theater

Dream Theater - Dream TheaterTwee jaar geleden werden we aangenaam verrast met A Dramatic Turn Of Events...

Cover Haim - Days Are Gone

Haim - Days Are Gone Het zal de oplettende muziekliefhebber vast niet ontgaan zijn; de release van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT