RECENSIE: Joe Cocker - Fire It Up Live

Cocker
2013-12-19 Joe Cocker heeft een groot gedeelte van zijn carrière te danken aan het fantastische live-album Mad Dogs & Englishmen. Na zijn Woodstock optreden bouwde hij met dit gezelschap overal waar hij kwam fantastische bluesrock feestjes. Dat werd perfect vertolkt op de uitgebrachte live-opname. Met de legendarische Leon Russel aan zijn zijde was het een gouden combinatie. Het laatste officiële live-album van Joe Cocker stamt uit 1989. Met Fire It Up Live kan Cocker eindelijk weer een sfeerimpressie van zijn live-optredens op tape zetten.

De basis voor dit album vormt het vorig jaar verschenen Fire It Up . In het voorjaar bewees Cocker al dat deze nummers live moeite hebben om overeind te blijven. Dat blijkt ook op deze cd en dvd. De zanger overschreeuwt zichzelf op het openende ‘I Come In Peace’ en de achtergrondzangeressen overschreeuwen zichzelf op het funky ‘I’ll Be Your Doctor’. Bovenal staat de band het gehele optreden heel erg in dienst van de zanger.

Daarnaast laat Cocker wel horen nog meer dan prima met de hits uit de voeten te kunnen. Zijn stem mag dan een stuk ouder geworden zijn, de rauwe zang waar Cocker bekend mee werd klinkt nog steeds indrukwekkend. Fire It Up Live laat daarmee wel zien dat de zanger live nog steeds de moeite waard is. De toegevoegde dvd is echter van vrij weinig toegevoegde waarde. In het regisseren van het concert lijkt vrij weinig moeite gestoken. De camerabeelden flitsen snel tussen de verschillende shots. Dat maakt het geheel vermoeiend om naar te kijken.

Fire It Up Live is daarmee een Cocker-uitgave die eigenlijk de moeite van het aanschaffen niet waard is. Het optreden mist de levendigheid van Mad Dogs & Englishmen. Door de matige beelden en de ondergeschikte rol van de band is het concert daarmee voor zowel de dvd als de cd niet interessant.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Joe Cocker Label:Sony Music
Cover Caro Emerald - In Concert

Caro Emerald - In ConcertHet verhaal van de Nederlandse Caroline van der Leeuw, beter bekend als Caro...

Cover Babylon Circus - Never Stop

Babylon Circus - Never Stop Het Franse Babylon Circus is typisch zo`n band die je live moet zien. Niet...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT