RECENSIE: Fatboy Slim - The Greatest Hits

Fatboy Slim Greatest Hits
2006-08-10 Fatboy Slim heeft geen introductie nodig. Degene die deze naam niet kent heeft de afgelopen jaren op een andere planeet doorgebracht. Na tien jaar is het tijd geworden voor een Greatest Hits album voor het alter ego van Quentin Cook.

De carrière van Fatboy Slim heeft veel hoogte- en dieptepunten gekend. De hoogtepunten waren vaak van muzikale aard en de dieptepunten zijn te vinden in het zakelijke gedeelte. Het success verhaal van Fatboy Slim in 1996 met Better living through chemistry. In deze periode ligt tevens het begin van de Big Beat muziek. Het hoogtepunt bereikt Fatboy Slim eind jaren negentig met de hits The Rockafeller Skank, Praise You en de zeer succesvolle plaat You’ve come a long way, baby.

Na eigen succes werkt Fatboy Slim veel als remixer voor vele grote artiesten. De carrière van Fatboy Slim staat tijdelijk op een lager pitje. Zijn twee latere albums worden minder goed ontvangen maar leveren toch nog een aantal bescheiden hitjes op. In de zomer van 2002 krijgt Fatboy Slim het voor elkaar dat er 250.000 bezoekers naar een door hem georganiseerd optreden op het strand van Brighton komen.

Op deze Greatest Hits cd staan twee nieuwe nummers. Champion Sound en That old pair of jeans zijn nog niet eerder verschenen. Deze cd geeft een mooi overzicht van slechts een klein deel van de carrière van Quentin ‘Norman’ Cook.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Fatboy Slim Label:Sony Music
Def Leppard - Yeah!

Def Leppard - Yeah!Yeah! Een nieuw album van de rockgoden Def Leppard. Al vanaf 1979 zijn ze...

The Futureheads - News and Tributes

The Futureheads - News and Tributes Afgelopen jaren is Nederland overspoeld met bandjes uit de andere kant van de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT