RECENSIE: The Spades - Learnin' The Hard Way Not To Fuck With The Spades...

2002-06-07 Veel illustere voorgangers kropen reeds omhoog uit de Eindhovense goot, maar nu is het de beurt aan het grofgebekte, opschepperige tuig van The Spades. Na de enkelzijdige EP "Friday Night" is er nu dit volwaardige debuut album.

Direct vanaf het eerste nummer Hit 'n' Run is duidelijk wat je in huis haalt. Onvervalst, (hard)rock & rollend en to-the-point knalt dit geweldige album dertien nummers lang door je speakers. Na een paar keer luisteren brul je de lekker lompe nummers mee. Tekstregels als "I met this kid who thought he couldn't die, shot the motherfucker in the eye", "Beat me, I fucking like it!" en "Random Violence gets me through te day", lenen hier zich dan ook prima voor. Het nummer Gotta Get Some was reeds op Friday Night en de Eindhoven Rockcity verzamelaar te beluisteren. Voor de Dikke Dennis & Friends single werd dit nummer door stadgenoten Peter Pan Speedrock gecoverd. Dankzij het vele touren en de populariteit van PPS zullen velen helaas in de onterechte veronderstelling verkeren dat The Spades de coverende band is. Dit is jammer, maar anderzijds maken The Spades zichzelf met het coveren van Italiaanse cultpunkers The Nerds (Beat Me) ook hieraan schuldig.

Zanger Denvis Wankalot klinkt lekker doorleefd (a la Lemmy Kilmister) en het gitaarwerk klinkt exact zo rommelig als de bedoeling is. De drums klinken wellicht niet perfect en iets te iel, maar daar wil ik niet al te moeilijk over doen. Het totaalgeluid is behoorlijk lekker en daar gaat het om!
Met dit debuutalbum maken The Spades zeer overtuigend duidelijk dat stevige rock niet per definitie in Scandinaviƫ gezocht hoeft te worden.
The Spades zijn stoer. Neem deze kennis voor waarheid aan en zorg dat je hier niet "The hard way" achter komt!
Recensent:Jeroen Verdel Artiest:The Spades Label:Suburban

Victims Of Society - Glasgow KissHoewel het vlaamse Victims Of Society al tien jaar bezig is, bestaat hun...

Sally Skunk - Go faster, daddy! Ja! Zo hoort je demo te klinken: goede liedjes, goed geproduceerd, en ook het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT