RECENSIE: Zagar - Space Medusa Remixes

Zagar
recensie cijfer 2013-12-09 Als er ergens geen tekort aan is in Hongarije, dan is het wel aan festivals. Naast legio kleine festivals herbergt het Oost-Europese land evenementen als Sziget, Volt en Balaton Sound. Jaarlijks trekken er massa’s West-Europeanen in de zomer naar het land om te genieten van drank, zon en muziek. Een dergelijk levendig festivalcircuit werpt natuurlijk zijn vruchten af voor de Hongaarse popmuziek. Dat geldt ook voor Žagar. Dit jaar bracht de formatie zijn derde album Light Leaks uit. Nu is er de EP Space Medusa Remixes.

‘Space Medusa’ is de single van het album en op de EP staan een radio-edit en een zestal remixen. Het nummer laat horen dat Žagar het schrijven van pakkende refreinen onder de knie heeft. De zang is wat dromerig en past goed bij de behoorlijk logge elektronicapop. Het luistert lekker weg, maar een opzienbarend nummer is het allerminst. Toch hebben zes producers dus de moeite genomen om er hun eigen draai aan te geven. Een verbetering levert dat slechts één keer op.

Neem de ‘Add2Basket Remix’. De zang spat er bij het origineel al niet uit, maar is hier nog vager en meer naar de achtergrond gemixt. Kuriouss doet in ieder geval iets radicaal anders met ‘Space Medusa’. Door de overstuurde synths krijgt het een smerig randje, maar de hoekige beat in het refrein maakt het vervolgens direct oninteressant. Aan het einde komt de dubstep beat waarvan je vooraf weet dat die in ieder geval één keer op deze EP langs gaat komen.

De ‘Tits & Clits Remix’ is van het niveau dat de naam al doet vermoeden. Het tempo ligt wat hoger en voor de rest zijn er een aantal weinig verheffende filters overheen gegooid. Wat Headshotboyz vervolgens doet komt dan ook als een volslagen en welkome verrassing. De spanning en intensiteit is direct daar als de post-dubstep beat klinkt. Wanneer de vervormde stemmen waren weggelaten was het helemaal puik geweest. Er is dan toch plaats voor wat technisch vernuft op dit verder overbodige schijfje.
Recensent:Jasper Klomp Artiest:Zagar Label:Mole Listening Pearls
Cover Airbag - The Greatest Show On Earth

Airbag (NL) - The Greatest Show On EarthWie spreekt over de band Airbag kan vele bands bedoelen. Een indieband uit...

Cover Matt Elliott - Only Myocardial Infarction Can Break Your Heart

Matt Elliott - Only Myocardial Infarction Can Break Your Heart In het oog springen met een titel, Matt Elliott doet het. Only Myocardial...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT