RECENSIE: Heaven Shall Burn - Deaf to our Prayers

Heaven Shall Burn - Deaf to our Prayers2
2006-08-03 Wellicht één van de grootste Century Media releases dit jaar is de nieuwe van Heaven Shall Burn. Binnenkort de headliner tijdens de Hell on Earth Tour met onder andere genre genoten Maroon, God Forbid en Full Blown Chaos.
Heaven Shall Burn doet niet aan intro’s, maar meteen recht voor je raap. Wanneer je op “play” drukt begint het gelijk met een muur van metalcore. Dit is niet alleen het geval bij de opener maar bij het grootste gedeelte van het album. Helaas houdt het vaak niet lang vol en maakt het plaats voor de zanger Marcus. Ook op dit album gaan zijn teksten voor het grootste gedeelte over oorlogen en andere drama’s. Natuurlijk een goede zaak dat deze nieuwe Bono dit onder de aandacht wilt brengen, maar verstaat iemand überhaupt de lyrics van een metalcore band?

Hoewel het een erg leuke cd is, is de variatie ver te zoeken. De band probeert het wel door bij sommige nummers wat te experimenteren met andere instrumenten, maar het helpt niet echt. Hopelijk weten ze ons wat meer te verrassen met hun volgende release.


Van dit album is tevens een limited edition uit, deze met een DVD als extra. Op deze een volledig optreden van de band vorig jaar tijdens de Hell On Earth Tour en de videoclip van "The Weapon They Fear". Helaas moet ik het doen met een promo-exemplaar…
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Heaven Shall Burn Label:Century Media
Korn - Live and Rare

Korn - Live & RareJe hebt van die bands die inmiddels al ver over hun top heen zijn en intussen...

Lost Prophets - Liberation Transmission

Lostprophets - Liberation Transmission Het zal inmiddels wel bekend zijn maar de o zo Amerikaans klinkende Lost...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT