RECENSIE: 3rd Floor Magic - Let Go

3rd Floor
2014-05-18 3rd Floor Magic is een typisch bandje wat hoge ogen zou kunnen scoren in de “Minuut” die artiesten krijgen in De Wereld Draait Door. Vrolijke Funk vermengd met een vleugje hiphop, rock, een poging tot dance en dat alles overgoten met de zang van een zeer capabele zangeres en een helaas wat plichtmatige rapper. In een enkele minuut kunnen ze het gros van de stijlen ten gehore brengen en zodoende een breed scala aan luisteraars voorzien hun lievelingsmuziek. Op hun EP Let Go laten ze dan ook in die volledige breedte horen waar ze toe in staat zijn.

En juist in die volledige breedte schuilt de zwakte van deze Ep. De band doet van alles, maar toont nergens echt zijn tanden. Het geheel blijft hierdoor wat voortkabbelen en doet wat gedateerd en studentikoos aan. De funky, vrolijke niets aan de hand nummers zouden mooi als achtergrond kunnen dienen op een studentenfeest of een bruiloft, maar zijn ook weer niet zó pakkend dat je er direct een concertkaartje voor gaat kopen. Toch hebben de afzonderlijke muzikanten kwaliteit genoeg. Dit laten ze onder meer duidelijk blijken op het einde van het eerste nummer ‘Firetruck.’ Hierin krijgt iedereen de ruimte om een solo weg te geven en zich even voor te stellen.

Toch is Let Go, ondanks zijn zwakke punten, geen slecht visitekaartje. Het toont duidelijk aan waar de band toe in staat is, maar daarnaast ook dat de band jong is en nog zoekende naar een eigen geluid. Zelf willen ze hun muziekstijl graag Fusion Hop noemen, maar aangezien de rapper vaak beter uit ze verf komt als zanger lijkt het raadzaam om gewoon de term Fusion aan te houden. Het zou goed zijn voor 3rd Floor Magic als ze bij het maken van een full length minder de breedte opzoeken. Door juist wel duidelijke te kiezen en hierbij te gaan voor juist dié muziekstijl waar de kracht van de band het beste in tot uiting komt zou 3rd Floor Magic veel hoger kunnen scoren. En die full length die gaat er komen, dat voel je aan alles…
Recensent:Willem Swinkels Artiest:3rd Floor Magic Label:Dying Giraffe Recordings
Cover The Pack A.D. - Do Not Engage

The Pack A.D. - Do Not EngageDe meeste rock-duo’s die we kennen, worden gevormd door een man en een vrouw....

Cover Go Go Berlin - New Gold

Go Go Berlin - New Gold De Deense muziekscene heeft met vooraanstaande namen als Volbeat, Agnes Obel,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT