RECENSIE: The Liszt - Coming From Doubt, Journeying to Truth

The Liszt - Coming From Doubt
2006-09-15 Het Nederlandse The Liszt legt de lat met dit debuutalbum gelijk behoorlijk hoog. Maar ja, wat wil je ook, met ex-bandleden van 7Zuma7 en Let’s Quit in de gelederen? De professionaliteit en muzikaliteit druipt dan ook van het album af.
Flitsende opener Averted Ego toont de rockkant van The Liszt, maar vanaf Daily Tripperkomt er ook een emotionele en psychedelische kant van de band bovendrijven. En die kant beheerst The Liszt bijzonder goed. Ook de wat hese zang van Robert-Jan Gruijthuijzen komt hierin erg goed tot zijn recht. Bovendien worden deze songs opgesierd met mooie vioolpartijen en effectieve blazerspartijen.

De band noemt in haar bio zelf invloeden van o.a. Nirvana, QOTSA, Jeff Buckley en Motorpsycho. Ik zou daar graag ook Tea Party, Masters Of Reality en zelfs een beetje dEUS aan willen toevoegen.

Persoonlijk ben ik het meest onder de indruk van emotionele songs als La Déesse en Tomorrow Will Change. Maar de afwisseling met recht-toe-recht-aan rocksongs is natuurlijk wel lekker voor de afwisseling.

The Liszt levert met Coming from doubt, journeying to truth in ieder geval een heel volwassen rockalbum af. Toch heb ik het gevoel dat deze mannen een nog veel beter album in de vingers hebben. Ik ben erg benieuwd wat de volgende release gaat opleveren, ik hou ze in de gaten!
Recensent:Chris Dietzel Artiest:The Liszt Label:Suburban
Napalm Death - Smear Compaign

Napalm Death - Smear CampaignSommige bands brainstormen jaren lang in de studio anderen schudden de riffs...

Korn - Live and Rare

Korn - Live & Rare Je hebt van die bands die inmiddels al ver over hun top heen zijn en intussen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT