RECENSIE: Ought - More Than Any Other Day

Ought
2014-05-09 De tijden zijn voorbij waarin je als bandje aan kon komen met wat gerag op gitaren en een zanger die niet kan zingen, alleen omdat je pretentieuze teksten hebt die uit films als 'The Breakfast Club' gejat kunnen zijn. Nee, je bent geen voice of a generation en nee, je spreekt niet namens een groep jongeren die niet gehoord wordt door de samenleving. Blijf weg.

Blijf weg, Ought met je schandalig slechte album More Than Any Other Day. Stop met muziek maken, ga werk doen waarbij je moet zwijgen en je je moet schamen. Dank.

Ought maakt uiterst matige indiepunk, die bovendien slecht is opgenomen. Werkelijk elk dweperig lang nummer op More Than Any Other Day is van erbarmelijke kwaliteit, slecht afgemixed en geeft blijk van een afschuwelijk gebrek aan talent. Toppunt van het gebrek aan talent is zanger Tim Beeler. Zijn teksten zijn pretentieus, gaan over niets, maar geven duidelijk aan dat hij zichzelf heel erg hoog heeft zitten. Het ego dat door zijn zinnen sijpelt is walgelijk.

Vooral ook omdat Beeler niet kan zingen. Pertinent niet. De jongen heeft een bereik van de stemcomputer van Stephen Hawking en weet zelfs in zijn miniscule bereik nog vrijwel alles fout aan te zetten en te verpesten. Zijn stemgeluid is domweg erg onaangenaam, zelfs bij delen van nummers waar het meer op spoken word aankomt dan zang.

Dit soort bandjes zouden zich moeten schamen. Er zijn heel wat bands die wel serieus muziek maken en die komen niet bovendrijven, omdat dit soort types zo nodig een album moeten maken. Het getuigt van een ongekende arrogantie om het gehoor en de tijd van mensen te verpesten met een album als More Than Any Other Day.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Ought Label:Constellation
Cover Lyla Foy - Mirrors The Sky

Lyla Foy - Mirrors The SkyNa diverse muzikale samenwerkingen besloot de Britse zangeres Lyla Foy...

Cover Holy Mountain - Ancient Astronauts

Holy Mountain - Ancient Astronauts Holy Mountain werd in 2008 gevormd door Andy McGlone en Pete Flett. Het duo...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT