RECENSIE: Napalm Death - Smear Campaign

Napalm Death - Smear Compaign
2006-09-02 Sommige bands brainstormen jaren lang in de studio anderen schudden de riffs en lyrics zo uit hun mouw. Zou lijkt het althans bij het gezelschap van Napalm Death, zo goed als elk jaar kunnen we wel weer iets nieuws verwachten van deze heren. Dit jaar komt het schijfje met de titel “Smear Campaign” uit. De band verkoopt zich als “leaders, not followers”. Ze proberen graag nieuwe dingen uit in plaats van het zelfde concept te gebruiken. Wellicht komen de nieuwe invloeden van de vele wisselingen, anno 2006 zit er namelijk geen één origineel lid meer in de band.

Op de vorige “The code” hoorden we al dat het de iets toegankelijke(re) kant opging mede door de vele gedurfde gastbijdragen. Toen bekend werd dat onze eigen Anneke van Giersbergen (The Gathering) als gast mee zou doen op dit album schrokken veel mensen. Wanneer je het betreffende In Deference hoort ging het eigenlijk nergens over, het is een ini-mini stukje spoken-word (denk aan Sarah Jezebel Deva in Cradle of Filth).

Het album bevat erg leuke nummers, maar helaas ook veel minderen. Het dieptepunt is de titletrack, in deze heeft zanger Barney een erg vervelende echo over zijn stem wat de plank totaal mis slaat. Doe nou maar niet zo raar jongens en hou het gewoon daarbij waar jullie goed in zijn, lekkere herrie maken!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Napalm Death Label:Century Media
Walls of Jericho -

Walls Of Jericho - With Devils Amongst us AllWalls Of Jericho is de titel van de eerste plaat van de Duitse power...

The Liszt - Coming From Doubt

The Liszt - Coming From Doubt, Journeying to Truth Het Nederlandse The Liszt legt de lat met dit debuutalbum gelijk behoorlijk...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT