RECENSIE: No Gods, No Masters - No Gods, No Masters EP

NGNM
2014-04-23 Tijdens de donkere maanden in het najaar van 2012 herrees uit de as van (o.a.) Enjoy The Silence en My Endless Fight de nieuwe sludge formatie No Gods No Masters. De heren uit het pittoreske Twente hadden de nodige vlieguren in de hardcore en metal gemaakt en ze vonden het tijd om de boel eens flink af te stoffen. Geïnspireerd door de NOLA-sound (Crowbar, Down), het geluid van metal pioniers Black Sabbath en de mosh van Bulldoze, brachten ze in september 2013 een EP uit. Tijdens de releaseshow met Acid Deathrip deed de band het Hengelose poppodium Metropool op haar grondvesten schudden.

De band brengt de EP in eigen beheer uit en heeft er geen half werk van gemaakt. De cd komt in een prachtige gezeefdrukte kartonnen hoes en gitarist Michiel Toenink heeft zijn kwaliteiten als geluidstechnicus ingezet voor een mokerharde productie.

Maar niet alleen de randzaken zijn goed voor elkaar. Voor de vier nummers heeft No Gods No Masters een kleine twintig minuten uitgetrokken. De band neemt in elk nummer de tijd om er een uitgebalanceerd geheel van te maken. Trage, zware en uitgesponnen stukken worden afgewisseld met uptempo partijen en de band strooit met pakkende gitaarriffs en slopende drums. Tot slot brult zanger Reno Keuter elk nummer alsof zijn leven ervan afhangt en drukt hij daarmee een stempel op het geluid.

No Gods No Masters schept hoge verwachtingen met de debuut EP. Het nummer ‘Ni Dieu, Ni Maitre’ (een directe verwijzing naar de bandnaam) is de meest pakkende track. Het vijftal heeft wat in hun mars en het zou te gek zijn als ze op dit niveau een full length plaat uit zouden brengen. Er gloort duisternis aan de horizon van de Nederlandse metalscene!
Recensent:Rogier Bennink Artiest:No Gods, No Masters Label:Eigen Beheer
Cover The Menzingers - Rented World

The Menzingers - Rented WorldPunk. Een genre waar eigenlijk geen regels op staan, en zo hoort het ook....

Cover The Gaslight Anthem - The B-Sides

The Gaslight Anthem - The B-Sides Een cd met B-Sides heeft drie kenmerken. Het is ten eerste een zoethoudertje,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT