RECENSIE: Marvin Dee - Devil Eyes EP

Dee
2014-07-22 Marvin Dee is een jonge singer-songwriter uit Capelle aan den Ijssel. Nadat hij zijn eerste theatervoorstelling schreef en uitvoerde ('Op Zoek Naar de Leegte'), stortte hij zich volledig op zijn carrière als singer-songwriter. Hij brengt met DevilEyes zijn eerste EP uit, tot stand gekomen met behulp van crowdfunding.

Marvin Dee heeft een stijl waarin hij pop, rock, country en folk combineert. De sound is van alle tijden en door het gebruik van bijvoorbeeld de banjo speelt hij ook in op de populariteit van diverse folk acts die de afgelopen paar jaar de revue passeerden.

De EP trapt af met de titelsong; een zomers feelgood-liedje. Dee beschikt over een prima stem die soms wat buiten de lijntjes kleurt, maar nooit ergens echt de bocht uit vliegt. Het mooiste arrangement is vervolgens te horen op 'Little Song'. Vooral de cello voegt veel toe aan het nummer, alsmede de backing vocals, die sowieso over de algehele linie veel toevoegen.De piano in 'Comfortabel Silence' zorgt zo rond het midden voor een prettige afwisseling, evenals het meer folk-georiënteerde slotstuk.

Enig puntje van kritiek is dat het allemaal heel netjes gespeeld en gezongen is, waardoor de emotie minder overkomt. En ook al klinken de songs over het algemeen prima, toch is er nergens een melodielijn die er echt uitspringt en blijven de crescendo's te clean. Ondanks dit is te horen dat er veel potentie in zit. De stem is er, de kunde is er, de drive is er. Nu nog zorgen voor iets meer gedenkwaardige songs.
Recensent:Etan Huijs Artiest:Marvin Dee Label:Eigen Beheer
Cover Douglas Dare - Whelm

Douglas Dare - WhelmHet label Erased Tapes is een prettige thuishaven voor de betere neoklassieke...

Cover Tryptykon - Melana Chasmata

Triptykon - Melana Chasmata We hebben bijna vier jaar moeten wachten op een opvolger van het geweldige...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT