RECENSIE: Me first and the Gimme Gimmes - Are We Not Men? We Are Diva!

Me first
2014-08-03 Is Sky Radio niet jouw favoriete radiostation? Gaan jouw nekharen overeind staan van zangeressen als Celine Dion, Barbra Streisand en Dolly Parton? Dan is dit misschien toch wel iets voor jou! De punkband Me First And The Gimme Gimmes zal in de doelgroep van deze zangeressen geen nieuwe fans vinden, maar erkent wel dat deze vrouwen goede nummers hebben gemaakt. Zo ontstond een ode aan ’s werelds grootste diva’s, onder de naam Are We Not Men? We Are Diva!

Me First And The Gimme Gimmes bestaat uit leden van punkrockbands als NOFX, Swingin’ Utters, Foo Fighters en Lagwagon. Al sinds 1997 maken zij punkcovers van bekende nummers door de muziekgeschiedenis heen. Op hun achtste studioalbum staan de diva’s centraal. De opener ‘I Will Survive’ (Gloria Gaynor) klinkt zoals punk is: het rockt snel en hard. Bovendien kan iedereen deze klassieker wel meezingen. Dat geldt ook voor veel andere tracks op de plaat, zoals ‘Beautiful’ (Christina Aguilera), ‘I Will Always Love You’ (Dolly Parton) en ‘The Way We Were’ (Barbra Streisand). In ‘Believe’ (Cher) wordt net als in het origineel gebruik gemaakt van synthesizers en een stemvervormer; een leuke herkenning.

De band verrast tussendoor met een aantal opvallende coverversies. ‘My Heart Will Go On’ (Celine Dion) is in een folkjasje gestoken, met een stompende basdrum, geklap, akoestische gitaar en een accordeon. Met een sambabeat en saxofoon is ‘Crazy For You’ (Madonna) overgoten met een latinsausje. Ook ‘Top Of The World’ (The Carpenters) is een leuke cover! ‘Karma Chameleon’ (Culture Club) duurt te lang en is daardoor wat irritant.

Opvallend is de afwezigheid van een van de grootste diva’s: Beyoncé. Verder heeft Me First And The Gimme Gimmes vrijwel alle grote diva’s wel te pakken. Met Are We Not Men? We Are Diva! brengt de band weer een vrolijke en snelle plaat, waar het succes vooral in de herkenning van de nummers zit.
Recensent:Mark den Dulk Artiest:Me first and the Gimme Gimmes Label:Fat Wreck Chords
Cover Preservation Hall Jazz Band - That`s It!

Preservation Hall Jazz Band - That`s It!De Preservation Hall Jazz Band vertegenwoordigt al sinds 1963 het muzikale...

Cover Sharon van Etten - Are We There

Sharon van Etten - Are We There De liefdesproblemen van Sharon van Etten waren na drie albums blijkbaar nog...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT