RECENSIE: Ken Stringfellow - I Never Said I`d Make It Easy

StringFellow
2014-08-13 Dankzij zijn eigen band The Posies en een heleboel samenwerkingen heeft de 45-jarige multi-instrumentalist Ken Stringfellow zijn discografie gevuld met meer dan tweehonderd albums. Ook zijn solocarrière liegt er niet om en onder zijn eigen naam heeft Stringfellow vier albums uitgebracht in de afgelopen zeventien jaar. Een leuk detail over hem is dat hij erg graag in Nederland komt en dat hij een behoorlijk deel uitmaakte van het album van Carice van Houten. In juni kwam zijn meest recente plaat I Never Said I’d Make It Easy uit, een compilatie van hoogtepunten, zeldzaamheden en covers uit zijn gevarieerde oeuvre.

Stringfellow heeft voor I Never Said I’d Make It Easy zijn beste werk over de jaren uitgekozen en gebundeld, in plaats van een hele hoop nieuw werk te laten horen. Een slimme keuze, aangezien het een hele goede indruk geeft van alle kanten die de veelzijdige muzikant op kan en ooit op is geweest. Het album is hierdoor maar liefst zestien nummers lang, wat nogal een lange zit lijkt. Dit valt echter heel erg mee: het is een hele diverse plaat met classic popnummers (‘Down Like Me’, ‘Reveal Love’) en mooie ballads (‘Here’s To The Future’, ‘Known Diamond’), covers (‘Airscape’, ‘Kids Don’t Follow’) en aparter werk als ‘Any Sign At All’ en ‘Death Of A City’. Ook bevat de plaat het nummer ‘Don’t Break The Silence’, een nummer van zijn band The Posies.

Het is moeilijk om hoogtepunten te kiezen, maar het ontzettend pakkende en poppy ‘Reveal Love’, het akoestische ‘Any Love (Cassandra Et Lune)’, de mooie ballad ‘Known Diamond’ en ‘Cyclone Graves’, met een prachtige tekst, springen eruit. Met alle kanten die Ken Stringfellow ooit op is geweest, solo en met verschillende bands, is het voor iemand moeilijk om hem op één album samen te vatten. Dit heeft hij voor I Never Said I’d Make It Easy zelf gedaan en is daar hoe dan ook in geslaagd. Het album bewijst wat een doorgewinterde artiest Stringfellow is. I Never Said I’d Make It Easy is daarmee een fraaie compilatie voor de liefhebbers van zijn muziek en een goede kennismaking voor mensen die hem nog niet kennen.
Recensent:Vera Vaessen Artiest:Ken Stringfellow Label:Lojinx
Cover Monuments - The Amanuensis

Monuments - The Amanuensis Monuments is een Britse progressieve band die veelvuldig gebruik maakt van...

Cover 50 Cent - Animal Ambition: An Untamed Desire To Win

50 Cent - Animal Ambition: An Untamed Desire To Win 50 Cent , de gerenommeerde rapper, brengt met Animal Ambition zijn vijfde...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT