RECENSIE: Southern Sunrise - Feels Like Home

Sunrise
2014-10-03 De band Southern Sunrise is half Nederlands en half Engels. Opgericht in Brighton, opereert het gezelschap al enige tijd vanuit Utrecht. De vier nummers tellende EP Feels Like Home geeft een indruk van de mix van pop- en roots muziek die het gezelschap maakt. Een project dat zeker nieuwsgierig maakt naar een volledig album. Het EP’tje zelf klokt namelijk net de dertien minuten: te weinig om Southern Sunrise definitief op waarde te kunnen schatten.

De band speelt muziek die alle elementen van het Americana genre bevat. Door het vrolijke gevoel dat de nummers uitstralen, en de zich makkelijk in je hoofd nestelende melodieën, hebben de nummers de kracht om ook op de radio fier overeind te blijven staan. Shonagh Macleod zingt op een jazzy en hitgevoelige manier. De zangeres doet qua stijl aan Janne Schra denken.

Dit vrolijke stemgeluid wordt aangevuld met een zeer degelijke muzikale onderbouwing. Een jankende steelgitaar fleurt ‘Closer’ op. Het ritme van ‘Elspeth’ is vergelijkbaar met de melodie van Vance Joy op zijn hitsingle ‘Riptide’. Er is hier gekozen voor een nadruk op de drums in de stijl van Imagine Dragons. Dit populaire trucje werkt en het nummer vormt het vrolijke hoogtepunt van deze EP.

Met Feels Like Home laat Southern Sunrise horen een band te zijn om in de gaten te houden. Op vernuftige wijze combineert het gezelschap folk, country en pop met elkaar. Dat maakt het geheel vrolijk, zomers en subtiel. Met name dat laatste is een bewonderenswaardige kracht die vaak over het hoofd gezien wordt. Door de jazzy stem van Shonagh en de soms minimale muzikale begeleiding speelt Southern Sunrise bijna nergens een noot te veel. Vooral hierdoor ontstaat de behoefte om een eerste album maar snel in de winkel te hebben.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Southern Sunrise Label:Southern
Thom

Thom Yorke - Tomorrow`s Modern BoxesEvenals In Rainbows van Radiohead was het nieuwste solowerk van Thom Yorke...

AC

Adam Cohen - We Go Home Het lijkt bijna alsof het Cohen geslacht deze maand een muzikale familievete...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT