RECENSIE: Playground Zer0 - Poison

Playground0
2014-11-14 Playground Zer0 is een muzikaal project uit Den Haag, dat bestaat uit Robin Veldman, Joeri Jager en Jasper Lieuwma. Poison is het eerste album van dit drietal en hierop krijgen ze hulp van een hele waslijst aan gasten. De meest prominente hiervan zijn Kypski, wiens scratches op acht op van de dertien nummers te horen zijn, Ed Struijlaart, die ‘Hate Myself’ van vocalen voorziet, en Caroline van der Leeuw, beter bekend als Caro Emerald. Daarnaast horen we onder andere Bas van Wageningen op bas, Wieger Hoogendorp op gitaar, Jan van Wieringen op percussie, Peter Huber op trompet en Koen Schouten en Arnoud de Graaff op respectievelijk bariton- en tenorsax.

De muziek van Playground Zer0 is een mengeling van breakbeats, pop, reggae, dance en hiphop en hiervan brouwen de heren een zeer gevarieerd mengsel, dat soms wel wat weg heeft van de muziek van C-Mon & Kypski. Door de grote verscheidenheid aan invloeden schiet Playground Zer0 steeds een andere kant op. Zo is opener ‘The Magnificent’ een relaxte mengeling van hiphopbeats en Air-achtige vocoderstemmen, terwijl het ‘Hate Myself’ meer een Motown-feel heeft. Ook titeltrack ‘Poison’ bevat een flinke hoeveelheid soul.

In ‘Full Moon’ horen we zang van onder meer Caro Emerald en dit nummer gaat erg duidelijk richting de welbekende sound die Emerald beroemd maakte. ‘Easy Money’ is weer meer hiphop-achtig en in ‘Ganja Disciple’ komt de reggae-invloed duidelijk naar voren. Ook ‘Kill All The Basslines’ bevat een duidelijke reggae-invloed en dit geldt nog sterker voor ‘Lord Jahstein The Bathsalt Man’, dat lekker dubby is. ‘Electric Lemonade’ gaat dan weer meer richting het geluid van Audio Bullys. Afsluiter ‘Bonjour’ tenslotte is een rustig nummer, waarin tegen het eind een Frans zuchtmeisje voorbij komt.

Playground Zer0 laat op Poison horen van vele markten thuis te zijn. Eigenlijk kunnen ze met alle genres uit de voeten en het album biedt hierdoor voor ieder wat wils. Het nadeel van de grote verscheidenheid is dat er weinig eenheid in het album zit. Playground Zer0 laat op Poison horen dat ze heel veel kunnen, nu wordt het tijd om een eigen sound te gaan ontwikkelen.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Playground Zer0 Label:Eigen Beheer
Cover Magic!  - Don`t Kill The Magic

Magic! - Dont`t Kill The MagicSoms vallen de puzzelstukjes zo makkelijk in elkaar, dat het wel magie lijkt....

Cover Angus & Julia Stone - Angus & Julia Stone

Angus & Julia Stone - Angus & Julia Stone Het is vier jaar geleden dat het Australische folk duo Angus & Julia...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT