RECENSIE: King Tuff - Black Moon Spell

King Tuff
2014-11-12 Rock-‘n-roll is niet dood. King Tuff is hier. Het project van Kyle Thomas maakt een enorme sprong terug in de tijd. Het is venijnig, melodieus en toch catchy. Zijn basis ligt in de rock-‘n-roll van jaren geleden, maar in tegenstelling tot veel revivalbands klinkt het een stuk moderner. Dat komt vooral door de stem van Kyle, die klinkt als een moderne psychedelische rocker. Denk aan Kevin Parker van Tame Impala.

Black Moon Spell is alweer het vierde werk en de tweede release op het onafhankelijke label Sub Pop. Er staan lekkere recht voor je raap nummers op. Over het algemeen lekker kort en krachtig. Compleet met solo’s en knappe riffs. Over het algemeen niet enorm speciaal of origineel, toch is uiterst vermakelijk. Het is de combinatie van garage rock en de moderne indie- en psychedelische rockwereld die zo aandoenlijk klinkt.

Kyle Thomas weet hoe hij lol moet maken. Over het algemeen neemt hij zichzelf niet zo serieus, dat blijkt uit ‘I Love You Ugly’, een korte ode aan de lelijke mensen. De vrolijkheid spat van de hele plaat af. Op ‘Eyes Of The Muse’ horen we een aandoenlijke akoestisch intro die overgaat in een lekkere rocktrack die op een nieuwe Beatlesplaat niet verkeerd zou staan. Misschien is dit wel de sterkste track van Black Moon Spell.

King Tuff maakt met het nieuwe album duidelijk dat het maken van een rock-‘n-rollplaat nog steeds mogelijk is. Zonder dat het oubollig gaat klinken of er teveel geleend wordt van pioniers. Hier en daar wordt geëxperimenteerd, maar dat is vooral met gekke geluiden of wazige intro’s. De muziek zelf profiteert niet van de eigenaardigheid die Kyle Thomas bezit. Dat is een gemiste kans. Toch mag hij trots zijn op het resultaat, want het is grote verbetering in vergelijking met de vorige plaat. Rock-‘n-roll is niet dood. Lang leve King Tuff.
Recensent:Frank de Jong Artiest:King Tuff Label:Subpop
Cover Nick Nicely - Space Of A Second

Nick Nicely - Space Of A SecondOver de carrière van nick nicely valt een geweldige biografie te schrijven....

Cover This Will Destroy You - Another Language

This Will Destroy You - Another Language This Will Destroy You beschikt over een sound die niemand omver zal blazen....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT