RECENSIE: Ronnie Flex - De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd.

Ronnie
2014-11-18 De in 1992 geboren Ronnie Flex noemt zichzelf op zijn eigen site “De grootste hiphopper die Nederland ooit gezien heeft.” Nu is totale zelfoverschatting niets vreemds in de rapwereld, maar deze uitspraak gaat wel erg ver. Zijn drie EP’s, zijn eigen hitje getiteld ‘Zusje’ en zijn bijdragen op de Yellow Claw Hits ‘Allergrootste Feestje’ en ‘Nooit Meer Slapen’ zijn niet te verwaarlozen, maar bieden ook geen grond op basis waarvan deze observatie gedaan kan zijn. Toch ziet Top Notch genoeg potentie in hem om hem een contract aan te bieden en de miljoenen Youtube-views liegen er ook niet om.
Deze schijnbaar geweldige Ronnie Flex brengt zijn eerste album uit getiteld De Nacht Is Nog Jong, Net Als Wij Voor Altijd. Hij geeft zelf aan dat de mensen niet af moeten gaan op de stijl van zijn bekende nummers. Mensen moeten geen party album verwachten, maar juist een eerlijk en beladen geheel. Is deze jonge enthousiasteling nou echt zo goed of stuiten we hier gewoon op de wansmaak van de massa?

Op het album maken we kennis met een gretige jongeman die koste wat het kost naam wil maken in de muziek.De kwaliteit van het gebodene laat echter het nodige te wensen over. Vooral tekstueel is het regelmatig van een erbarmelijke kwaliteit. De kracht van Ronnie Flex ligt echter niet in de scherpe metaforen. Zijn sterkte is dat hij het experiment niet schuwt. Met de hulp van Boaz van de Beats weet hij met dubstepbeats luistermuziek te maken en ook al zijn de teksten regelmatig erg kinderlijk, deze man pakt zijn publiek in. Een zeer goed voorbeeld van die die scheiding tussen kwaliteit van tekst en beat is het nummer ‘Weiland Eiland,’ waarop sprake is van een reggae beat met dubstep en reggaeton invloeden gelardeerd met een dramatisch slecht refrein. Dat de man wel degelijk rapkwaliteiten bezit laat hij zeer sterk blijken in de coupletten waarin hij snelheid toonhoogte en ook rapstijlen snel af weet te wisselen. De kracht van het album ligt dus vooral in de beats en de liefhebbers van Boaz van de Beats zullen met dit album dan ook zeker aan hun trekken komen.

Bij vlagen toont Ronnie Flex aan dat hij een goede rapper is, maar hij is bij lange na niet de beste hiphopper van Nederland. Wat wel een feit is, is dat hij zeer goede beats in huis heeft. Het voornaamste echter is dat deze man een entertainer is. Een echte popmuzikant die volledig gaat voor zijn publiek en datzelfde publiek ook weet te pakken. Er blijkt uit dit album dat er nog veel werk te verrichten is, maar de wil om het te maken is ook overduidelijk aanwezig. Met de potentie die hij bij vlagen getoond wordt is het dan ook zeer goed mogelijk dat deze jongeling het in de toekomst gaat maken.
Recensent:Willem Swinkels Artiest:Ronnie Flex Label:Top Notch
Feisje

Feis - Hard Van Buiten, Gebroken Van BinnenRappers staan niet bekend om hun punctualiteit. Albums worden vaak uitgesteld...

Henny V

Henny Vrienten - En Toch... Henny Vrienten heeft als zanger van Doe Maar in Nederland een bijna...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT