RECENSIE: Sunday Sun - We Let Go

Sunday Sun
2015-01-21 Muziektalent, dat komt natuurlijk gewoon uit Nederland. Vandaag nog verkocht Kensington in een dag de Ziggo Dome uit. Ooit begonnen zij in Utrecht en gingen ze van Serious Talent naar Pinkpop. En dat lijkt me nu precies iets wat dit hele gave bandje ook gaat doen. Sunday Sun is de naam. Ze namen een album op in Berlijn voor, je raadt het al, de zonnige zondag. We Let Go is een heerlijke productie van Nederlandse bodem.

De band rondom ex-Woost zanger Koen-Willem Toering bestaat al een paar jaar en brachten eerst drie EP’s uit voordat ze dit album maakten. Waar de eerste EP’s nog erg op The Beatles leken is de nieuwe plaat echt anders. Wat blijft zijn de catchy songs en de prachtige samenzang van alle bandleden.

‘I Call You Honey’ is de opener van het album en tevens de eerste single. Het liedje deed het meteen erg goed op de Nederlandse radio. Misschien omdat we gewoon verlangde naar een onbezorgde zomer. Sunday Sun gaf ons die op de valreep van 2014 nog even, we weten immers hoe de echte zomer er uit zag.

Hoewel Sunday Sun niet bij iedereen meteen een belletje doet rinkelen heeft een van de leden toch maar mooi een nummer één hit op zijn naam. Gitarist Yoshi Breen was medeverantwoordelijk voor het liedje dat Gerard Ekdom onder zijn pseudoniem Gary Fomdeck opnam, uitbracht en daarmee de Nederlandse hitlijsten bestormde.

Wat deze band zo goed maakt? Onvervalste popliedjes, slim, maar niet te gelikt. Catchy, maar met een kern. Een hele goeie popplaat uit eigen land die het ook fantastisch zou doen bij het festivalpubliek. Ik weet niet of Jan Smeets mee leest, maar ik mag toch hopen dat hij deze jongens alvast heeft gebeld voor deze zomer. We Let Go, zo heet het album, Sunday Sun is de band. Onthoud die naam!
Recensent:Dennis Jansen Artiest:Sunday Sun Label:V2 Records
Cover Bade - Miracle Wave

Bade - Miracle WaveIneens lijkt het wel of al het Nederlandse muziektalent zich in de provincie...

Chubby

Popa Chubby - I`m Feeling Lucky Waar de bluesmuziek zich sinds mensenheugenis voornamelijk baseerde op de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT