RECENSIE: Caribou - Our Love

Caribou
2014-12-30 Dan Snaith, ook wel bekend als Caribou heeft het weer voor elkaar. De vorige plaat Swim belandde al op verschillende jaarlijstjes en met dit nieuwe album zal dat niet anders zijn. Dit album is beïnvloed door verschillende elektronische muzieksoorten. Ondanks het feit dat het allemaal elektronisch is, voelt de plaat, net als zijn voorganger, heel organisch.

De Canadees heeft een album gemaakt dat bij de eerste luisterbeurt weinig verrassend overkomt. Pas na enige tijd komen de kleine nuances en de gelaagdheid van het werk naar voren. Een uitzondering hierop is de ‘Can’t Do Without You’. Deze hypnotiserende track kent een originele opbouw die geleidelijk melodischer en feestelijker wordt.

De melodieën gaan gepaard met bijzondere details. ‘Our Love’ kent een tussenstuk dat veel weg heeft van een oude ravetrack. Iets dat op papier helemaal niet zou passen, maar Dan weet het naadloos aan elkaar te mixen. Bij geen enkele track hoor je constant hetzelfde, toch voelen de meeste nummers weinig verrassend aan. De reden hiervoor is dat het vorige album een totaal andere sfeer had.

Deze vorige plaat Swim was namelijk erg experimenteel qua sound en het geluid van deze plaat is erg modern. De platen staan dan ook op een bepaalde manier lijnrecht tegenover elkaar. Dit album heeft veel meer raakvlakken met de huidige techno en elektronica. ‘Second Chance’ lijkt bijvoorbeeld op een poptrack, mede door de zang van Jessy Lanza, maar is een uitstekend nummer. Hierin begaat de melodielijn een subtiele overgang. Deze is aanvankelijk erg licht en gaat langzaam over in een wat donkerdere variant van dezelfde melodie. Het verschil is klein, maar de impact is groot.

Voordat de plaat tot zijn einde komt, wordt de luisteraar getrakteerd op de fenomenale track ‘Back Home’. Het is ingetogen en chaotisch. Ondanks het feit dat sommige nummers niet compleet overrompelen is er geen enkele reden om deze plaat te laten liggen. Our Love is met veel zorg en toewijding gemaakt. Dat is te horen in de structuur en in de afwerking. Het is een coherente, warme en uitzonderlijke toevoeging aan het oeuvre van Dan Snaith.
Recensent:Frank de Jong Artiest:Caribou Label:City Slang
Cover Firewölfe - We Rule The Night

Firewölfe - We Rule The NightHeavy metal zal altijd in de aandacht blijven staan bij hordes van metalfans....

Cover Heart In Hand - A Beautiful White

Heart In Hand - A Beautiful White De hardcoreband Heart In Hand is een groep die zichzelf constant vernieuwd....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT