RECENSIE: Sin7sinS - Purgatory Princess

Sin7SinS
2015-01-13 Met Sin7Sins waait er een frisse wind door metalland. De Nederlandse band rond zangeres Lotus laat met Purgatory Princess horen dat er ook op de platgetreden paden van de female fronted metal nog altijd talent ontluikt. Hoewel de band alweer zeven jaar bestaat en Purgatory Princess inmiddels de derde plaat van Sin7sins is, geniet de band nog (te) weinig bekendheid, ondanks de goede recensies die voorganger Carnival Of No Tomorrow ten deel viel. Ten opzichte van die voorganger hebben we wel met een andere drummer en bassist te maken, maar de kern van de band (zangeres Lotus, zanger-gitarist Gen Morphine en gitarist Tristan Hex) is nog intact.

Afgezet tegen de vorige plaat klinkt de band nog wat frisser en strakker. Elke poging tot zweverige gothic wordt direct de kop ingedrukt door een noest tempo . Verder horen we de nodige afwisseling in de songs en is het geluid niet dichtgesmeerd. Dit is ook de verdienste van producer Dan Swanö (Edge Of Sanity) die de groep als een echte metalband laat kinken.

De heldere stem van Lotus krijgt regelmatig bijval van gitarist Gen Morphine, die met zijn grunt zorgt voor een extra stukje ruigheid. Daarnaast horen we hem ook regelmatig normaal zingen. Het komt de muziek ten goede, zeker ook omdat Lotus een enigszins poppy stem heeft. Daarnaast zijn de nummers allemaal verdomd catchy en vlot. De band dendert als een op hol geslagen paard uit de startblokken met ‘Heart Of Stitches’ en ‘Stronger’ voordat met ‘Take Your Hands Off Me’ iets gas terug genomen worden. De stuwende riff in combinatie met een makkelijk meezingbaar refrein maakt dit nummer onweerstaanbaar. Hier doet de band soms wel wat denken aan Leaves’ Eyes. De elektronica is hier volop aanwezig, maar blijft mooi in balans met de riff die flink de aandacht opeist.

‘Say What You Want’ begint met een hoofdrol voor Gen Morphine, voordat Lotus vervolgens weer de aandacht naar haar toe trekt, met haar licht Oosterse zanglijn. Tegen het einde van dit nummer gaat Lotus nog even de hoogte in. In ‘No Tears Left’ zingt Gen Morphine met zijn verdienstelijke normale stem en duelleert hij prachtig met Lotus, in ook weer zo’n enorm aanstekelijk nummer. Hierna is het tijd voor een fraaie ballad in de vorm van ‘Bittersweet Dreams’, waarna de band er nog vier nummers flink tegenaan gaat. Daarbij valt het prachtige ‘Jerusalem’ op door de prachtige vocalen en is ook afsluiter ‘Touch Of Pandora’ heel mooi door de mooie wisselwerking tussen de vocalen van Lotus en het opvallende toetsenwerk. Het is het slotakkoord van een mooi album van een van de betere female fronted metalbands die ons landje rijk is.
Recensent:Jan Didden Artiest:Sin7sinS Label:Suburban
Cover In This Moment - Black Widow

In This Moment - Black WidowMet haar vijfde album Black Widow borduurt het Amerikaanse In This Moment...

Cover Audrey Horne - Pure Heavy

Audrey Horne - Pure Heavy Audrey Horne , vernoemd naar een personage uit Twin Peaks , werd opgericht...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT