RECENSIE: Hot Water Music - Caution

2002-10-21 In de loop der jaren kwamen me af en toe wat nummers van Hot Water Music ter ore. Nooit veel in een keer, het is altijd mondjesmaat gebleven. Hoewel dit album veelbelovend begint en niet onaangenaam klinkt, ontstaat nog steeds niet de behoefte om naar meer materiaal op zoek te gaan. Hot Water Music is een van de vele bands die al jaren aan de weg timmeren, tijdens het volwassenwordingproces steeds minder hard gingen rocken en tegenwoordig door velen derhalve gemakzuchtig als 'emo' geclassificeerd worden.
Echt rocken doet Hot Water Music op "Caution" dus nauwelijks, het grijpt me nergens bij de strot of kladden en weet slechts schaars te boeien. De brug in "The Sense" is hét stuk op dit album waar verlangend naar uitgezien kan worden, de rest is matige (veel te gelikte) poprock. Was er maar wat emo(tie) te horen! Al rockte het maar even echt! Maar nee, adrenaline komt niet vrij en gevoelsmatig blijft alles aan de oppervlakte.

Het zou kunnen dat dit album een groeiplaatje is, maar of het ooit nog de kans krijgt om te groeien lijkt me niet waarschijnlijk. (Is de titel wellicht als serieuze vingerwijzing bedoeld?) Na zeker twintig draaibeurten luidt de conclusie: Hot Water Music, daar word ik warm nog koud van.
Recensent:Jeroen Verdel Artiest:Hot Water Music Label:Epitaph

Various - Big Beach Boutique II (feat. Fatboy Slim and...Big Beach Boutique is de naam van het strandfeestje van Norman Cook, beter...

Dropkick Murphys - Live On St. Patrick's Day De titel van dit album is op zich weinig verhullend. Het betreft hier een...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT