RECENSIE: Johnny Fontane and The Rivals - Lemme Tell Ya!

Lemme Tell Ya
2015-03-16 Wij hadden er nog nooit van gehoord maar in de aankondiging van het album Lemme Tell Ya! van Johnny Fontane And The Rivals staat toch echt de term “Finest Mafia Blues Rock!” vermeld. Uiteraard is met zo’n kreet de nieuwsgierigheid gewekt maar het antwoord op de vraag wat zoiets nu precies inhoudt blijft ook na beluistering van dit album ongewis. Het zal zeer waarschijnlijk te maken hebben met de strakke, stijlvolle kleding en de stoere koppen die we op de hoes zien afgebeeld. Met de gezichtsuitdrukkingen willen de bandleden vermoedelijk duidelijk maken dat er met hen niet te spotten valt.

Johnny Fontane And The Rivals wordt gezien als een gezelschap dat de Zwitserse bluesscene een nieuwe dimensie moet geven. Nooit geweten dat er zich daar een bluesscene bevind, maar moet er eventueel een band worden aangewezen die deze taak op zich neemt dan kun je met dit viertal zeker voor de dag komen. Lemme Tell Ya! Is een gevarieerde, zelf gecomponeerde verzameling geworden waarin allerlei bluesvormen voorbijkomen. Zo is er de sterke, door jazz en jump beïnvloede West Coast Blues in ‘Hands On You’ waarin een vrolijke blazerssectie en prettige orgelklanken voor een opgewekte sfeer zorgen. De stoere opener ‘Black Cadillac’ laat horen dat de band met zanger en gitarist Tom Marcozzi een prima frontman in de gelederen heeft. Marcozzi heeft een krachtige strot met een aardig bereik. Hij wordt daarbij uitstekend ondersteund door drie begeleiders die moeiteloos iedere stijl met overtuiging durven aan te gaan. Wat te denken van slowblues ‘I’m Gonna Die’ met een opvallende gastrol voor Vinnie Moore. Een heuse guitarhero die niet alleen enkele indrukwekkende soloplaten uitbracht maar ook deel uitmaakte van UFO en de band van Alice Cooper. in de.

Helemaal bijzonder is de combinatie van deze Zwitsers samen met de Nigeriaanse zangeres Justina Lee Brown in het bloedstollend mooi gezongen ‘This Ain’t Mississippi’. Soul uit het Alpenland met een werkelijk fenomenale Afrikaanse vocaliste, het moet niet gekker worden. Zonder deze gastbijdragen blijft er overigens nog genoeg te genieten want deze heren blijken zichzelf ook op eigen kracht prima te kunnen handhaven. Een ding staat vast: De tijd dat wij wat lacherig deden over blues uit Zwitserland is vanaf nu toch echt verleden tijd.
Recensent:Jeroen Bakker Artiest:Johnny Fontane and The Rivals Label:Teenage Head Music
Cover Boxerin Club - Aloha Krakatoa

Boxerin Club - Aloha KrakatoaIn een periode dat we zachtjes richting het voorjaar gaan en het er buiten...

DC

David & The Circumstances - This Part Of Me Sinds de grote populariteit van een tv-programma waarin Giel Beelen op zoek...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT