RECENSIE: Missy Elliot - Respect M.E.

Missy Elliot - Respect M.E.
2006-10-30 Zoals elk jaar staan er in de aanloop naar de feestdagen een groot aantal verzamelalbums op stapel. Voor de muziekliefhebber vaak een uitgelezen kans om in één klap het hitoverzicht van een bepaalde artiest in huis te halen. Onlangs verscheen Respect M.E., het hitoverzicht van Missy Elliott.
Ongemerkt draait deze baanbrekende artieste alweer bijna tien jaar mee als soloartiest. Halverwege de jaren negentig was Missy uitgegroeid tot een enorm succesvol producer en had de aanbiedingen van platenmaatschappijen voor het uitzoeken ten tijde van haar overstap naar de spotlight. Dit deed ze met het opvallende nummer The Rain (Supa Dupa Fly) en de al even opvallende bijbehorende videoclip. Sindsdien geldt Missy als één van meest vernieuwende artiesten binnen het hip-hop/r&b genre. Getuige ondermeer het al even fantastische Sock it to me, met weergaloze raps van Da Brat, en haar grote hit One Minute Man.

Enorm productief was Missy in de jaren 2002/2003, een periode waarin ze hit na hit scoorde. Hieronder bevonden zich nummers als Work it, Pass that Dutch en haar grootste hit tot nu toe 4 my people. Opvallend genoeg was dit wel de door de Basement Jaxx geremixte versie van het nummer.
Niet alleen is Missy een fantastische producer, ze zingt ook nog eens heel verdienstelijk. Luister bijvoorbeeld naar All n my Grill of het al even genoemde Sock it to me. Daarnaast zorgt ze ook goed voor haar collega’s. Zo hadden de dames Pink, Christina, Mya en Little Kim onder regie van Missy een monsterhit met hun Moulin Rouge soundtrack.

Aanmerkingen zijn er echter ook op deze verzamelaar. Zo is de volgorde niet helemaal lekker, waardoor de cd niet zo fijn doorloopt. Veel kruit wordt al aan het begin verschoten. Daarnaast is deze verzamelaar eigenlijk te lang. Maar liefst zeventien nummers staan erop, waarvan twaalf echt grote hits. Een nieuw nummer is nooit weg, maar de rest klinkt mij als vulling in de oren. Dit doet echter weinig af aan het feit dat we hier te maken hebben met een enorm getalenteerde artiest, die er van mij nog gerust tien jaar aan vast mag plakken!
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:Missy Elliot Label:Atlantic Records
Jesus Volt - In Stereo

Jesus Volt - In-Stereo Jesus Volt is een vrij jonge Franse band en is niet bepaald een bluesband...

No Turning Back - Holdin on

No Turning Back - Holding On Met Holding On krijgen we alweer het derde album van No Turning Back voor...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT