RECENSIE: Neverstore - Neverstore

Neverstore
2015-02-27 Het Zweedse Neverstore kreeg eigenlijk nooit echt voet aan de grond buiten het thuisland. Het trio gooide in Zweden hoge ogen – getuige het feit dat ze twee keer een MTV Award wonnen voor beste Zweedse act -, maar verder? Nee.

Dat heeft er alles mee van doen dat Neverstore eigenlijk een dertien uit een dozijn poppunkbandje is dat in een compleet verkeerde tijd leeft. De mannen hebben de potentie om de nieuwe Sum41 of Blink 182 te zijn, maar daar zit op dit moment helemaal niemand op te wachten. Waarom dan, bijna twee jaar na de release van het self-titled Neverstore het album nog in de bus ploft bij Festivalinfo, is ons een raadsel.

Blijkbaar dacht iemand bij Sony dat een spervuur van cd’s door Europa, met de bijbehorende recensies tot gevolg, toch wat te weeg zou brengen. Ambitieus, maar het moet gezegd dat Neverstore verreweg de beste plaat is van het drietal tot nu toe. De mannen zijn ietwat rauwere randjes gaan combineren met mierzoete meezing-anthems en dat werkt. Natuurlijk; het is keihard afgekeken van Sum41, en die hadden het alweer afgekeken van Green Day en die hadden het weer … etc. Dus vernieuwend is het allemaal niet.

Liefhebbers van het genre kunnen echter hun hart ophalen. De teksten zijn retesimpel (,,It’s a good time for disaster. I keep running, running faster, I’m the king of desperation, but I’m allright, yeah I’m allright’’) en dat nodigt allerzins uit om mee te bleren in de slaapkamer met posters als behang. Bovendien zijn de herkenningspuntjes van eerdere poppunk-helden (‘I’m walking down the boulevard of all of the unheard’ – Green Day, ‘Blvd of Broken Dreams’, of bijvoorbeeld ‘The kings and queens of underclass’ – Sum41/Green Day) stom genoeg een leuke toevoeging aan het spectrum.

Simpele liedjes met soms een opvallend lickje en een hoog meezinggehalte. Neverstore teert al jaren op de clichés van het genre en heeft terecht besloten die formule niet veranderen, maar te verfijnen. Ditmaal voegden ze een paar akoestische aanstekerliedjes aan toe en voilà, je hebt op papier het perfecte poppunk-album. Maar tegelijk moet je constateren dat, ondanks de prima zang en het energieke en vrolijke spel van Neverstore, de band bepaald niet tot de muzikale genieën van deze tijd gerekend moet worden.
Recensent:Koen Nederhof Artiest:Neverstore Label:Sony Music
Shark

The Red Phone - Dancing Like A SharkNa de zeer terecht goed ontvangen debuut EP van het Tilburgse viertal The...

HTK

Hide The Knives - Silence The Youth Zweden. Rock. Hide The Knives . Deze drie begrippen moeten we samen gaan...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT