RECENSIE: The Subways - The Subways

Subways
2015-03-12 Na hun doorbraak in 2004 en het uitbrengen van hun eerste album Young For Eternity werd het jonge The Subways getipt als stadionmateriaal. Tien jaar later zijn Billy Lunn en co een illusie armer en een vierde album rijker. Na de (commercieel) tegenvallende twee tussenliggende albums is daar nu simpelweg The Subways, het titelloze, dit keer door Lunn zelf geproduceerde album, dat qua attitude doet denken aan hun debuutplaat.

Er valt voor de liefhebber genoeg te genieten op The Subways. De melodieuze deuntjes, snelle gitaarriffs en pompende beats maken een aanstekelijk geheel, waarbij na een aantal keer draaien de songs al in je hoofd zitten. De vocale inbreng van bassiste Charlotte Cooper is groter dan voorheen en heeft een positieve impact op de beleving van het album. Op nummers als ‘I’m In Love And It’s Burning In My Soul’ en ‘We Get Around’ geeft Cooper’s inbreng de nodige edge en ‘Taking All The Blame’ en ‘Just Like You’ leveren zelfs door de sterke samenzang van Lunn en Cooper de hoogtepunten van het album op.

Wat opvalt is dat de nummers kort zijn. Met slechts één song van meer dan vier minuten duurt het hele album nauwelijks meer dan dertig minuten. Echter, de energie spat er vanaf. Op de prettige ballad ‘Because Of You – Negative Love’ na, dendert The Subways vanaf ‘My Heart Is Pumping To A Brand New Beat’ (en daar is veel mee gezegd) in uptempo door. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het beste niet voor het laatst bewaard is. Dat zal voor de trouwe fans waarschijnlijk een zorg zijn. Live heeft The Subways een goede reputatie opgebouwd en de trouwe fans zullen in grote getalen de vele concerten bezoeken die The Subways tijdens hun lopende Europese tournee zullen geven. Gezien de leeftijd van de bandleden en de ontwikkeling die ze op The Subways laten horen zullen ze ook nog wel een tweede decennium volmaken.
Recensent:Michiel van den Dorpel Artiest:The Subways Label:Suburban
Cover Call It Off - Lovers & Liars

Call It Off - Lovers & LiarsDe Eindhovense band Call it Off is voor de doorgewinterde punkfan vast geen...

Cover JD McPherson - Let The Good Times Roll

JD McPherson - Let The Good Times Roll De uit Oklahoma afkomstige J.D McPherson liet in zijn jeugd zijn jonge...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT