RECENSIE: Call It Off - Lovers & Liars

Call It Off
2015-03-13 De Eindhovense band Call it Off is voor de doorgewinterde punkfan vast geen onbekende. De band speelde inmiddels al samen met The Wonder Years en Modern Baseball op Mildtfest en heeft ook een hele rits optredens achter de rug tijdens de Poprondes afgelopen jaar. De vier heren zijn dus hard aan de weg aan het timmeren en brengen met Lovers and Liars hun eerder verschenen EP’s in één album uit, vergezeld door twee nieuwe songs.

Wat gelijk opvalt bij de eerste tonen van opener ‘Do It All Again’ is dat de typische elementen voor een goede poppunksong ruim aanwezig zijn: ongecompliceerde teksten, snelle drums en een fijn ritme. Uw recensent moet tijdens het luisteren gelijk denken aan ‘Dookie’ van Green Day en dat is een goed voorteken. Vanaf het openingsnummer zet de band een stijgende lijn in, en de band houdt dit prima vast.

Ook nummers als ‘What She Said’ en ‘Stuck With You’ laten horen dat Call it Off zich onderscheidt van de standaard poppunk door een diversiteit aan gitaren te gebruiken, vergezeld door een variëteit aan drums en ritmes. ‘Forget You’, één van de twee nieuwe nummers, is bijvoorbeeld meer up-tempo en biedt een zekere variatie die bij vlagen welkom is. De band laat daarbij in ‘Burning Bridges’ en ‘What She Said’ horen goed om te kunnen gaan met verschillende ritmes, gitaarlijnen en melodieën die de vele liedjes aan elkaar rijgen.

Afsluiter ‘Forward Or Crazy’ is verreweg één van de beste nummers van het hele album. Het nummer is energiek, snel en zit vol met passie. Call It Off laat met Lovers And Liars een frisse band horen die, ondanks de simpele opbouw van de nummers, ontzettend energiek klinkt en de luisteraar niet verveelt. In de liedjes worden verhalen neergezet waarin iedereen zich wel kan herkennen, en dat is juist ook de kracht van de teksten. Simpel en direct, zoals we het graag horen. Een zeer fijn poppunkalbum waarmee de heren laten horen niet bang te zijn om buiten de lijntjes te kleuren en Nederland op (pop)punkgebied op de kaart kunnen zetten. Ook wordt aankomend jaar Groezrock aangedaan en beloven de heren een flinke portie gas te geven!
Recensent:Edward Kerkhof Artiest:Call It Off Label:White Russian Records
Cover A Place to Bury Strangers - Transfixiation

A Place to Bury Strangers - TransfixiationEr zijn bands die je af en toe moeilijk kunt plaatsen. De vreemde eend in de...

Cover The Subways - The Subways

The Subways - The Subways Na hun doorbraak in 2004 en het uitbrengen van hun eerste album Young For...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT