RECENSIE: Dr. Living Dead - Crush The Sublime Gods

DR. LD
2015-05-18 De prijs voor de meest belachelijke bandnaam gaat naar Dr. Living Dead. Zo een naam verzin je toch niet en daarbij hanteren de leden ook nog eens de namen Dr. Toxic (gitaar), Dr. Rad (bas), Dr. Mania (zang) en Dr. Slam (drums). Je vraagt je direct af of de leden de pubertijd al ontgroeid zijn. Maar genoeg gezeurd over de namen, Dr. Living Dead houdt volgens eigen zeggen de vlag van oude thrashmetal hoog. De derde plaat van de band uit Zweden klinkt het meest als een mix van heel veel Anthrax en een beetje Exodus.

Aan een beetje na-apen ontkom je bijna niet als je Amerikaanse oldschool thrashmetal wilt spelen, maar wanneer je naar Crush The Sublime Gods luistert heb je vooral het idee naar een coverband te luisteren. Wanneer het album aftrapt (na een intro) met ‘Crush The Sublime Gods’, hoor je de echo van Anthrax, net zoals in het daaropvolgend ‘TEAMxDEADx’ en in ‘Force Fed’ en nog een handjevol nummers. Werkelijk alles in deze nummers ademt Anthrax, de manier van zingen van Dr. Mania lijkt op die van Joey Belladonna, de shouts zijn hetzelfde, de riffjes , het baswerk en zelfs het razendsnelle drumwerk doet aan de bionische benen van Charlie Benante denken. Goed uitgevoerd is het wel. Dat moet je de heren nageven.

Het enige rustpuntje horen we in de vorm van instrumentale ‘Free?’ dat dan weer op het rustige werk van Testament lijkt. In ‘Eternal Darkness Of The Fucked Up Mind’ horen we ineens Death Angel langskomen en in ‘Civilized To Death’ en ‘Scanners’ duikt Slayer op en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het eigen gezicht van deze dokters gaat blijkbaar geheel schuil achter hun operatiemaskers.

Liefhebbers van oldschool thrash- en speedmetal kunnen beter Armed And Dangerous, Spreading The Disease, Bonded By Blood of Reign In blood opzetten. Waarom naar een surrogaat luisteren terwijl het echte, veel betere, werk nog steeds voor het oprapen ligt. Vergeten dit schijfje .
Recensent:Jan Didden Artiest:Dr. Living Dead Label:Century Media
Cover Karyn Crisis Gospel Of The Witches - Salem`s Wounds

Karyn Crisis Gospel Of The Witches - Salem`s WoundsDe Amerikaanse Karyn Crisis heeft al een klein muzikaal leven achter de rug....

Cover Necrowretch - With Serpents Scourge

Necrowretch - With Serpents Scourge Hoppa, daar gaan we weer. Als we elk jaar ‘getrakteerd’ worden op een plaat...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT