RECENSIE: Miaoux Miaoux - School Of Velocity

Miaoux
2015-06-13 De in Glasgow gestationeerde producer Julian Corrie, beter bekend onder de noemer Miaoux Miaoux, is alweer de volgende toevoeging aan een groeiend rijtje producers en dj’s die als een soort tegenbeweging op de EDM-boom dancemuziek zijn gaan maken die zich minder op de groot-groter-grootste drops en breaks richten dan op de subtielere en binnenwaarts gekeerde dancemuziek van de jaren tachtig en negentig. Evenals bij tijdgenoten Disclosure en Gorgon City zijn invloeden van onder andere New Order, Pet Shop Boys en bij vlagen producers als Giorgio Moroder te horen.

School Of Velocity, het tweede album van Corrie, is meer dan die eerder genoemde namen een compleet pakket. Van oorsprong is Miaoux Miaoux een indie-pop artiest en dat is hij in principe nog steeds. Ondanks dat de synths en drums nu meer dance-patronen bevatten zingt Corrie alles in zijn eentje aan elkaar, met een stem die richting Erlend Oye of Alexis Taylor van Hot Chip nijgt. Nummers als ‘A Fluffer Echo’ en ‘School Of Velocity’ zouden met iets minder bas zo door kunnen als een minder panische Passion Pit. Om dus te zeggen: Alles glimt en straalt op School Of Velocity.

Deze eigenschap zorgt vooral voor een fijn zomergevoel. Alles is fijn en gezellig aan Miaoux Miaoux, van de poezelige naam tot de BBQ-klare nummers als ‘Luxury Discovery’ en ‘Peaks Beyond Peaks’. ‘It’s The Quick’ zou perfect passen op één van de vele poolparty festivals die elk jaar in Nederland gehouden worden, het is zomerse blijdschap zonder het donkere ondertoontje van andere dance-artiesten die de afgelopen tijd een album hebben uitgebracht, zoals Jamie xx of Hudson Mohawke. Daarbij moet natuurlijk wel gezegd worden dat die albums een daadwerkelijk gewicht bevatten, iets dat niet alleen lekker in het gehoor ligt maar op een wat hoger niveau een connectie kan maken met de luisteraar. Dit heeft Miaoux Miaoux (nog) niet.

School Of Velocity is geen essentieel album, maar wel één van die albums die je zonder dat je het echt doorhebt toch heel vaak zult opzetten. Het album zit vol fijne geluiden waar je zo een dag mee zou kunnen optrekken. Een soundtrack voor een hele fijne zomer.
Recensent:Jelle Burger Artiest:Miaoux Miaoux Label:Chemikal Underground
Cover Smash Into Pieces - The Apocalypse DJ

Smash Into Pieces - The Apocalpse DJStandaard, zoetsappige, emotionele poppy dertien-in-een-dozijn, traditionele,...

Cover Ruud Fieten - In Orbit

Ruud Fieten - In Orbit De creatieve geest van Ruud Fieten liet zich niet tegen houden door enkele...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT