RECENSIE: The Darkness - Last Of Our Kind

Darkness
2015-06-20 Het is een mix van AC/DC, Guns ‘N Roses en een vleugje Metallica. Zo is het nieuwe album The Last Of Our Kind van het Britse The Darkness te omschrijven. Het viertal uit Suffolk heeft hiermee een veelzijdig album weten te creëren waarin veel te horen valt en wat niet snel verveelt.

De band die vrij bekend is in Engeland, met drie gewonnen Brit Awards en een platina album heeft, heeft de opvolger gemaakt van Hot Cakes uit 2012 die uitkwam na bijna zes jaar stilte. De groep die muziek maakt die bekend staat als klassieke rock met een knipoog heeft met dit album hun invloeden duidelijk laten horen.

Het begint al met het eerste nummer, ‘Barbarian’, waarmee een soort The Who achtig begin wordt gemaakt door middel van zeegeluiden. Maar als de eerste riff begint, die erg aanstekelijk is gemaakt, komt er meer een metalgeluid uit, wat sterke invloeden heeft van Metallica. Samen met de stem van Justin Hawkins die een groot vocaal bereik heeft, is het een goed samengesteld nummer.

In de eerste single van het album ‘Open Fire’ zit wat meer rock. De drums maken het nummer zachter en de gitaar heeft een aanstekelijk maar simpele riff. Dit soort nummers worden afgewisseld met een ballad. ‘Wheels Of The Machine’ is een ballad waar voornamelijk het stemgeluid eruit springt. Het is vrij hoog gezongen en geeft hierdoor een bepaalde lading aan het nummer.
En op deze manier gaat het album nog wel even door. Het is een erg actief album waarbij de afwisseling bijna teveel is.

Al met al heeft de band geen uniek geluid. Alle bands hebben invloeden van hun idolen. Al is het met The Darkness te veel. Bij teveel luisteren van het album bekruipt soms het gevoel dat je naar een AC/DC album of een Guns ’N Roses album luistert omdat het er zoveel op lijkt. Het album zit goed in elkaar en de bepaalde invloeden zijn goed ingedeeld zodat het niet te al te duidelijk wordt. Maar het coverband gevoel blijft toch aanwezig.
Recensent:Ilse Croese Artiest:The Darkness Label:V2 Records
KOTW

King of the World - Live At ParadisoDat er door pers, media en publiek zo goed gereageerd zou worden op hun...

Cover De Skaggerz - Tussendoortje

De Skaggerz - Tussendoortje De Skaggerz zijn gedreven. Ruim een half jaar na het verschijnen van hun...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT