RECENSIE: HeCTA - The Diet

HeCta
2015-09-18 HeCTA is het muzikale zijproject van Kurt Wagner (van de band Lambchop). Samen met Scott Martin en Ryan Noris probeert dit Amerikaanse drietal op The Diet elektronische muziek van over de hele wereld te verenigen. Muziek zonder grenzen die niet direct in een hokje valt te plaatsen. The Diet is een experimentele plaat, waarop de band op speelse wijze verschillende stijlen weet te verweven tot een energiek geheel. Inspiratie komt niet alleen uit de elektronische muziek, de band heeft ook elementen van stand-up comedy gebruikt op de plaat.

Opener ‘Til Someone Gets Hurt’ is een opzwepend nummer dat de aandacht weet vast te pakken.
‘Like You’re Worth It’ is met zijn gladde sound juist weer een stuk rustiger waardoor het rustmoment op het album al vrij vroeg komt. Daarna geeft het trio weer wat gas bij op ‘The Concept’, maar het gaspedaal volledig intrappen wordt nog even uitgesteld. De hele plaat klinkt als een muzikaal dieet, alles is vakkundig op elkaar afgestemd voor een zo optimaal mogelijke luisterervaring. Daarin schuilt echter ook de zwakte van het album. Waar sommige nummers heerlijk grooven, wordt bij andere nummers de hele sfeer overstemt door een grote hoeveelheid aan lagen en details. Aan de andere kant weet deze overdadigheid wel de speelsheid van de muziek over te brengen.

Bij de aankondiging van hun album heeft HeCTA gezegd: ”Suck it up, hippies. This music is our attempt to extend the boundaries of our expression and have some fun.” Vooral het plezier is duidelijk terug te horen, The Diet is een bonte verzameling muziek met hier en daar een lollige ondertoon. Een echte eenheid wil het niet helemaal worden, de boodschap van de band om verschillende muziek te verenigen is wel terug te horen. Misschien is het geheel niet direct zeer uitsproken, het resultaat is wel een vermakelijke en uiterst genietbare rits smakelijke nummers. Dit dieet kun je zonder moeite volhouden.
Recensent:Jasper van Quekelberghe Artiest:HeCTA Label:City Slang
Cover Strange Wilds - Subjective Concepts

Strange Wilds - Subjective ConceptsLaten we de open deur maar direct intrappen: Strange Wilds heeft heel, heel...

Cover Circle J - Year Of The Goat

Circle J - Year Of The Goat Iedereen aanwezig? Iedereen bier? Mooi zo. Aftikken. Dat is een beetje hoe...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT