RECENSIE: Rachel Sermanni - Tied To The Moon

Sermanni
2015-07-28 Uit Schotland komt het volgende meisje met mooie liedjes die het beluisteren waard zijn. Haar naam is Rachel Sermanni en haar tweede album Tied To The Moon is net uit. De 23-jarige Rachel maakt indiefolk en stond eerder al in de voorprogramma’s van Fink en Elvis Costello. Haar debuutalbum Under The Mountains kwam uit in 2012 en was geïnspireerd door de Schotse hooglanden. Under The Mountains werd een succes in het Verenigd Koninkrijk. Een heleboel optredens en een EP later, besloot Rachel om alleen naar het Canadese Nova Scotia te reizen om haar tweede studioalbum te gaan schrijven. Het resultaat is een donkerdere plaat die met iedere luisterbeurt nog beter lijkt te worden en waar de Canadese wildernis naar voren komt.

De eerste single van het album is ‘Tractor’. Het kostte haar bijna een jaar om het liedje te schrijven en af te maken, maar het resultaat mag er dan ook zijn. ‘Tractor’ is een mysterieus en apart lied dat qua stijl vergelijkbaar is met het latere werk van Norah Jones en Julia Stone. Rachel gebruikt een elektrische gitaar waarvan het geluid flink vervormd is, dit zorgt voor een rauw randje. Het verhaal achter het nummer is geïllustreerd in een stripboek. Dat het verhaal achter haar liedje is getekend is niet zo gek, want Rachel Sermanni kan haar verhalen zeer goed overbrengen in haar muziek. Veel van haar teksten zijn poëtisch of zijn zelf geschreven gedichten die op muziek zijn gezet. Het liedje ‘Ferryman’ bezit deze grote vertelkracht het meeste. Rachel begeleidt zichzelf enkel met een ukelele en vertelt het verhaal van een veerman die haar leert over liefde. Hoewel het op het eerste gezicht lieflijk klinkt, heeft ook dit liedje een donkere en mysterieuze ondertoon. Het is belangrijk om op te merken dat het album zeker niet depressief of zwaarmoedig overkomt, maar net als haar eerste plaat ook lichtvoetige kanten heeft.

Met Tied To The Moon levert Rachel Sermanni een bijzonder en betoverend album af. Vooral bij fans van Lisa Hannigan en de bovengenoemde Norah Jones en Julia Stone zal de plaat in de smaak vallen, Rachel Sermanni doet zeker niet onder in dit rijtje en bewijst wederom dat ze een groot talent is.
Recensent:Jetske Erisman Artiest:Rachel Sermanni Label:Dying Giraffe Recordings
Cover Marcel Singor - Futureproof

Marcel Singor - FutureproofDe Nederlandse Marcel Singor wordt door velen gezien als de beste gitarist...

Cover Agent Fresco - Destrier

Agent Fresco - Destrier Als je aan IJslandse muziek denkt, dan denk je al snel aan grote acts als...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT